Afbeelding
ijsbeelden.nl

Zwolse gezinnen met een laag inkomen naar het IJsbeelden Festival!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Ook dit jaar organiseert de Zwolse Stichting Kind in Beeld voor maar liefst 300 Zwolse kinderen en hun ouders uit gezinnen met een laag inkomen een gezellig uitje naar het IJsbeelden Festival. Op woensdag 12 februari kunnen zij van de prachtige ijssculpturen genieten in de IJsselhallen in Zwolle.

Al enkele jaren steunt Het Organisatieteam, organisator van het IJsbeelden Festival, de Zwolse Stichting Kind in Beeld. Deze stichting organiseert het hele jaar door leuke uitjes voor kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen. En een leuk uitje dat is het IJsbeelden Festival zeker. Eric Broekaart van Het Organisatieteam: “Een ticket is niet heel duur, maar is helaas niet voor iedereen te betalen. Op deze manier proberen we het IJsbeelden Festival voor iedereen toegankelijk te maken. Daarnaast is het ook voor ons genieten om al die vrolijke kinderen te zien rondlopen tussen alle ijssculpturen. Een kleine moeite voor ons en een groot plezier voor hen.”

Anne van den Beld van de Zwolse Stichting Kind in Beeld: “Ik ben net een half jaar als werkgroeplid aan Stichting Kind in Beeld verbonden. Ik begon met het helpen van de organisatie van Hét Grote Sinterklaasfeest. Dat was toen heel gaaf om al die kinderen met een glimlach te zien. En ook ouders die je dankbaar zijn, daar doe je het voor. Nu de organisatie van het uitje naar het IJsbeelden Festival. En ik ben er zeker 12 februari bij om alle 300 kinderen en ouders te verwelkomen."

De IJsselhallen doen ook nog een duit in het zakje of beter gezegd: een hapje en een drankje. Want naast een gratis ticket kunnen de kinderen en ouders na al dat moois even bijkomen met een kopje koffie of fris met een lekkere versnapering erbij. Zo wordt het uitje helemaal compleet.

Het Nederlands IJsbeelden Festival is dit jaar tot en met 1 maart. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld hebben vele prachtige ijssculpturen in het thema “R-ijs door de tijd” gemaakt, waar je langs en door heen loopt in een grote vrieshal van 1.200 m2. Door middel van special effects met licht, geluid en projectie wordt de complete beleving nog magischer.

Wie niet uit een Zwols gezin komt met een laag inkomen, maar wel heel graag naar het IJsbeelden Festival wil? Meer info en kaartverkoop op www.ijsbeelden.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden