Afbeelding
Foto: Martin Hogeboom

Wandelroute rondom zorghuis Anna Heerkens geopend

Algemeen

ZWOLLE - Beweging is belangrijk voor een gezond lichaam. Maar bewegen draagt ook bij aan sociale verbinding. Daarom heeft zorghuis Anna Heerkens, in samenwerking met de wijkbeheerder van Stadsdeel Midden, een bijzondere wandelroute in de wijk opgezet. 

Door middel van spuitsjablonen is een route gecreëerd die niet alleen het fysieke en mentale welzijn van de cliënten bevordert, maar ook de buurt dichter bij het zorghuis brengt. Naast het bevorderen van welzijn en sociale verbinding, is de wandelroute ook een voorbereiding op het open deuren beleid dat Anna Heerkens binnenkort gaat hanteren. 

Cliënten krijgen een tag die hun bewegingsruimte op maat inregelt. Sommige deuren gaan voor de cliënt open, andere blijven gesloten. Hiermee streeft zorgorganisatie IJsselheem naar zorg op zoveel mogelijk vrijwillige basis. Daarnaast draagt de wandelroute bij aan contacten en verbinding in de wijk. 

Zelf de route lopen? Dat kan! Volg de blauw gespoten bloemsjablonen op het trottoir rondom de IJsselheemlocatie Anna Heerkens.

Gerard Meijeringh