Een beeld van Para-cycling, een van de dertien clinics bij de Paralympic Experience Day.
Een beeld van Para-cycling, een van de dertien clinics bij de Paralympic Experience Day. Foto: Pedro Sluiter

Honderden studenten maken bij Windesheimkennis met diverse paralympische sporten

Algemeen

ZWOLLE – Het is inmiddels een bekend evenement op de kalender bij Hogeschool Windesheim. De Paralympic Experience Day. Vrijdag was het weer zover en konden studenten van het MBO, HBO en WO (universiteit) kennismaken met allerlei paralympische sporten. En daar werd massaal gebruik van gemaakt.

Dit keer trok de Paralympic Experience Day 250 deelnemers. “We hebben zelfs mensen moeten teleurstellen”, aldus Linda Vrielink, Calo-docent bij Windesheim. Zij was initiatiefnemer van de Paralympic Experience, dat vrijdag voor achtste keer werd gehouden door Hogeschool Windesheim en NOC*NSF. 

“Er was al een dag voor professionals”, aldus Vrielink. Zij maakte zich sterk voor een dag voor toekomstige sportprofessionals, waarbij zij ervaring konden opdoen met diverse paralympische sporten. 

En met succes. Het evenement is inmiddels niet meer weg te denken. “Je merkt dat er behoefte aan is. Scholen hebben de Paralympic Experience Day opgenomen in hun onderwijsprogramma en studenten komen hier met bussen naar toe uit het hele land”, aldus Vrielink.
Vrijdag waren er dertien clinics, gegeven door paralympische sporters en -coaches. Deelnemers konden zelf ervaren wat paralympische sporten nu echt inhouden. Dit keer was het thema Road to Paris, verwijzend naar de Paralympische Spelen die in 2024 in Parijs plaatsvinden.

Via de collegetour werd daarop ingespeeld. Studenten kregen de kans om meer te leren over de weg naar de Paralympische Spelen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh