Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Muziek waarin hemel en aarde elkaar raken

Algemeen

ZWOLLE ā€“ De tot dusver succesvolle reeks ā€˜Concerten bij kaarslichtā€™ in de Dominicanenkerk wordt voortgezet in het nieuwe jaar. Na twee drukbezochte concerten verzorgd door Jongenskoor Dalfsen en het Aquinokoor, is de beurt in 2024 aan de ensembles Storm in a Jar, Mica Saxofoonkwartet en Het Nederlands Bach Consort. Een uur lang kunnen bezoekers zich telkens laten betoveren door de klanken die door de met kaarsen verlichte gewelven weerkaatsen.

Aanstaande zaterdagavond, 27 januari, zal vrouwenensemble Storm in a Jar muziek brengen die de hemel dichtbij brengt, en soms juist weer opvallend aards klinkt. Voor deze avond hebben ze speciaal het programma ā€˜inner spaceā€™ samengesteld. Daarover schrijft de Dominicanenkerk: ā€œInner Space omvat veel sferische stukken met geestverruimende harmonieĆ«n. Sommige composities ademen de invloed van eeuwen inkering tussen de kloostermuren (bijvoorbeeld Taverner, PƤrt, Moore). Andere, zoals Kuijken, en Andriessen, nemen juist vol engagement de handschoen op in een aanklacht tegen een afzichtelijke wereld. Bij enkele werken begeleiden de vocalisten zichzelf met klein handslagwerk, cither, kistorgel, de meeste muziek is a cappella.ā€

Er zal Ć©Ć©n nieuw werk klinken van de jonge Nederlandse componist Diederik van der Laag, die een bijzonder atmosferisch stuk schreef voor vrouwenstemmen en wijnglazen. De klank van de wijnglazen, ijl en sereen, onderstreept de gezongen tekst van het Nunc Dimittis, de tekst die vanouds elke avond in kloosters gezongen wordt, vlak voor het slapen gaan.

Kaarten Ć  10 euro kunnen gekocht worden op de website van het Dominicanenklooster en aan de deur.

Gerard Meijeringh

Wethouder Van Willigen: "Ouders en kinderen worden zo sneller geholpen en hoeven niet door diverse hulpverleners te worden gezien."
Zwolse Proeftuin Samenspel in de wijk sluit beter aan bij jeugdhulpvragen van gezinnen en leidt tot meer maatwerk Algemeen 37 minuten geleden
Afbeelding
Hier geen fietsen plaatsen, we spuiten hem blauw Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Fietsen voor het goede doe Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe groene Koggepark in de Spoorzone feestelijk geopend Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Frion Festival blijft een fantastisch spektakel met louter blije gezichten Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Echtpaar Karsseboom-Ang 60 jaar getrouwd Algemeen 21 uur geleden