Afbeelding
Foto: Aangeleverd

‘Mooie inbreng van nieuwe generatie door samenwerking mbo- studenten Landstede Groep en Veiligheidsregio IJsselland’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Mbo-studenten van Landstede MBO en mbo Menso Alting Zwolle werkten de afgelopen maanden aan opdrachten van Veiligheidsregio IJsselland. Samen met hun docenten waren zij op het hoofdkantoor in Zwolle te gast voor het excellentieprogramma Brainboost van de Landstede Groep. Van elkaar leren en je kracht ontdekken stond daarbij centraal. 

De 26 studenten van verschillende studierichtingen en uit alle vier de leerjaren werkten samen van oktober tot en met januari aan vijf opdrachten: verduurzaming van brandweerkazernes, de veiligheidsregio als werkgever of het diverser maken van de organisatie. Maar ook brandveiligheid in de samenleving en het programma Brandmeester binnen het mbo. Het werken in de praktijk op locatie bleek voor de studenten en de organisatie erg waardevol. 

Arjan Mengerink, directeur veiligheidsregio: “Dit is een mooie inbreng van een nieuwe generatie. Ik ben trots op de samenwerking met Landstede, we willen graag een lerende en open organisatie zijn en deze samenwerking helpt ons daarbij.”

Total Blackout

HRD adviseur Evelien Baas vertelt: “De studenten van mijn groep kenden elkaar niet en dat was even wennen voor ze. Toch stelden ze al snel slimme vragen en luisterden ze naar de informatie die ze kregen. Het was mooi om te merken hoe de studenten en hun docent tegen hun onderwerp en onze organisatie aankeken. De ‘Total Blackout’, de eerste kennismaking met de veiligheidsregio, liet zien wat er allemaal gebeurt achter de schermen.” 

Oog voor elkaar

Studenten Anne Li en Eva kijken positief terug op het programma Brainboost: “Het werken op locatie en bijvoorbeeld een brandweercollega spreken gaf ons veel meer beeld bij de organisatie.” Docent Tom Schurink van mbo Menso Alting Zwolle besluit: “Het hybride onderwijs was heel leerzaam op verschillende lagen. We voelden ons welkom en afspraken werden nagekomen. Daarnaast lopen we tegen dezelfde thema’s aan, bijvoorbeeld in het bereiken van de jongere generatie.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh