Theatergroep De Jonge Honden ontving de Cultuurprijs Overijssel 2023 in De Spiegel in Zwolle
Theatergroep De Jonge Honden ontving de Cultuurprijs Overijssel 2023 in De Spiegel in Zwolle Foto: Kasper Veenstra

Laatst kans om nominaties in te zenden voor de Cultuurprijs Overijssel 2024

Algemeen

ZWOLLE - In 2023 wonnen Theatergroep De Jonge Honden en fotograaf Isabelle la Poutré ieder 10.000 euro, als winnaars van de Cultuurprijzen Overijssel. De nominatieperiode voor 2024 is nog precies één week open: tot vrijdag 15 maart kan iedereen nominaties inzenden, zodat kunstenaars kans maken op de prijzen.

De Cultuurprijs Overijssel is bedoeld voor makers uit Overijssel die de afgelopen tijd hebben verrast, geprikkeld of geraakt. Alle inzendingen worden besproken en daaruit komen twee winnaars. Naast de geldprijs, stellen de winnaars ook het programma samen van de uitreiking in september. Daarmee wordt op 16 september het nieuwe culturele seizoen in Overijssel geopend.

Iedereen kan kandidaten aandragen. Nomineren kan tot vrijdag 15 maart.  Er wordt gezocht naar kandidaten in de breedste zin van cultuur: van muziek, theater, dans, beeldende kunst, fotografie, video en film, literatuur. architectuur, amateurkunst, beeldende kunst tot aan cultuurhistorie, design, vormgeving en letteren. Het bestuur beoordeelt alle nominaties en vraagt daarnaast externe adviseurs uit het werkveld om mee te denken vanuit hun kennis en expertise om zo tot een weloverwogen keuze te komen De bekendmaking van de winnaars van de beide cultuurprijzen volgt in april.  Op 16 september 2024 worden de cultuurprijzen uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Theater de Spiegel in Zwolle.
        
        

        

Gerard Meijeringh