Dirigent Wietske de Wilde van KNA Zwolle met het orkest.
Dirigent Wietske de Wilde van KNA Zwolle met het orkest. Foto: Remke Maris

‘Van oud naar nieuw’: KNA Zwolle laat in lenteconcert eigen muzikale geschiedenis horen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - KNA Zwolle geeft zaterdag 20 april een lenteconcert waarin wordt stil gestaan bij de veranderingen die de muziekvereniging de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Alle onderdelen van KNA Zwolle samen musiceren in het concert ‘Van oud naar nieuw.’

In 2020 begon muziekvereniging Kunst na Arbeid met het schrijven van een plan ‘Hoe halen we de 100’. Het ledenaantal liep terug en vooral het dalende aantal leerlingen was zorgwekkend voor het voortbestaan van de vereniging die in 2028 het 100-jarig bestaan hoopt te vieren. Na een gedwongen pauze door corona heeft de vereniging de afgelopen twee jaar het plan uitgevoerd en flinke wijzigingen doorgevoerd. Een nieuwe dirigent voor het orkest, een nieuw jongerenorkest Young Notes met een eigen dirigent, een nieuwe leerlingengroep Junior Notes, een frisse muziekkeuze en een aangepaste naam voor de hele vereniging:  KNA Zwolle, met bijbehorend logo.

Al die wijzigingen blijken positief uit te pakken en dat wil de vereniging vieren in het voorjaarsconcert met het thema ‘Van oud naar nieuw’. Na een ludieke opening met één van de oudste marsen schakelen ze snel over naar steeds modernere muziek om af te sluiten met een populaire Nederlandstalige hit uit 2022. Bekende nummers als ‘We will rock you’, ‘Kiss from a rose’, ‘Wellerman’, ‘Feeling good’ en een compilatie van nummers van Racoon passeren de revue.

In de middag voorafgaand aan het concert studeren alle onderdelen van de vereniging gezamenlijk een Top 40-nummer in wat als knallende afsluiting van de avond gespeeld zal worden. Met het evenement waarin alle onderdelen van KNA Zwolle samen musiceren, wil KNA Zwolle de historie van de vereniging tot leven wekken, maar vooral ook de grote stap vooruit markeren.
Het concert is mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van het Cultuurfonds en de gemeente Zwolle.

Het concert begint om 19.30 uur. De entree bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Verkoop aan de zaal, die open is vanaf 19.00 uur.
Zie ook www.kna-zwolle.nl

Joop de Haan