Afbeelding
Foto: Aangeleverd

ANWB Automaatje Zwolle start vanaf 15 april in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - ZwolleDoet! en WijZ Welzijn hebben de handen ineen geslagen en starten op 15 april met een feestelijke eerste rit met ANWB AutoMaatje Zwolle. Voor Zwolle een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten terugbrengen in de maatschappij. De opening vindt plaats op 15 april van 13.30 tot 15.00 uur in het stadhuis van Zwolle en zal worden verricht door wethouder Dorrit de Jong.

ā€œRuim 1.000.000 mensen raken steeds meer geĆÆsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijkā€, aldus ZwolleDoet! en WijZ Welzijn. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. ā€œDoor ANWB AutoMaatje Zwolle toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.ā€

ANWB AutoMaatje Zwolle is een samenwerking tussen gemeente Zwolle, ANWB, ZwolleDoet!, WijZ Welzijn en veel enthousiaste vrijwilligers uit Zwolle. ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en is op dit moment actief in 119 gemeenten in Nederland. 

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Zwolle, schrijft zich in. Na inschrijving kan uiterlijk twee werkdagen van tevoren gebeld worden met ANWB AutoMaatje Zwolle om een rit aan te vragen via 088-4780130. De medewerker van Automaatje Zwolle koppelt de deelnemer aan Ć©Ć©n van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer betaalt een kleine onkostenvergoeding aan de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers; dit gebeurt contant en direct na afloop van de rit.

Vrijwilliger of deelnemer worden?
Inwoners van Zwolle die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Zwolle kunnen contact opnemen met Automaatje Zwolle via 088-4780130 of info@automaatjezwolle.nl

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Brandende veranda aan Maanmos leidt tot schade en flink wat rookontwikkeling 112 19 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe groene Koggepark in de Spoorzone feestelijk geopend Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Frion Festival blijft een fantastisch spektakel met louter blije gezichten Algemeen 21 uur geleden