Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark

· leestijd 1 minuut Algemeen

STADSHAGEN - In het Twistvlietpark strijkt op 19 april het HOPPAAA! Foodtruckfestival voor het eerst neer in Zwolle. Van 19 tot en met 21 april is er van alles te beleven. Het gezinsvriendelijke festival heeft het karakter van een grote familiereünie en kenmerkt zich door een ongedwongen en gezellige sfeer. Met leuke foodtrucks, diverse barretjes, nostalgische hits en volop activiteiten voor kids.

Bij de foodtrucks haal je gerechten van over de hele wereld. Van Amerikaanse hotdogs tot Thaise wok gerechten en curry’s. Van loaded nacho’s, Duitse flammkuchen en Mexicaanse taco’s.
Oer-Hollandse frietjes, poffertjes en tosti’s tot authentieke Italiaanse pasta’s, pizza’s en heerlijke anti pasti. Veel rijdende keukens bieden het shared dining principe aan door middel van een goed gevulde borrelplank of smikkelplateau. “We zien dat veel vriendenclubjes en gezinnen ervan houden om gerechten met elkaar te delen” aldus Gera van Vliet van evenementenorganisatie Bruisend. Lang tafelen met een drankje erbij en lekkere muziek op de achtergrond. Ondertussen kunnen de kids een sjoelcompetitie houden, zich laten schminken of een glitter tattoo laten zetten, dat is HOPPAAA!

In de Huisbar zijn alle (speciaal) bieren op de tap. Daarnaast zijn er alcoholvrije bieren, is er een smakelijke sangria en wordt er slush puppy getapt voor de kids. Bij de knalroze Wijnclub ben je aan het juiste adres voor een goed glas wijn of een bruisende prosecco. “De mooie selectie kwaliteitswijnen is samengesteld door onze wijnspecialisten. We adviseren bij wijn en spijs combinaties en bij twijfel kun je gratis proeven. Even verderop tref je de Cocktailbus! Van een Espresso Martini of een Seks on the beach tot een alcoholvrije Gin Tonic of een Frozen Pornstar Martini to share, er is volop keuze”, aldus de organisatie. 

Bij HOPPAAA! hoef je niet af te rekenen met muntjes. De toegang is gratis en bij elke truck of bar kun je pinnen en/of contant betalen. “Daarnaast werken wij met de hardcups/festivalglazen die je weer inlevert. Op deze manier houden we het veld schoon en ontstaat er minder plastic afval.”

“Onze festivals kenmerken zich door ‘aangename decibellen’. We zijn immers geen dance festival.
Je hoeft je bestelling niet schreeuwend door te geven en bij de picknicktafel kun je gewoon elkaar verstaan, wel zo prettig. De live muziek herken je aan de hits van vroeger en nu, de ‘Ohja’ momentjes en klassieke meezingers uit de Top 2000. Artiesten, workshops en andere activiteiten worden later bekend gemaakt via onze socials.”

Het festival is op vrijdag van 15.00 tot 20.30 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 20.30 uur. 

Gerard Meijeringh