De Noodzaak, een eerder door het Cultuurfonds ondersteund theaterproject van De Makkers in samenwerking met de Voedselbank.
De Noodzaak, een eerder door het Cultuurfonds ondersteund theaterproject van De Makkers in samenwerking met de Voedselbank. Foto: Kasper Veenstra

De Makkers kan rekenen op 5.000 euro van Cultuurfonds Overijssel

Algemeen

ZWOLLE - Het Cultuurfonds Overijssel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar voor 327.800 euro bijgedragen aan 73 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie. Theatergezelschap De Makkers uit Zwolle krijgt een bedrag van 5.000 euro voor een theatervoorstelling.

‘Hoe kunnen we zorg dragen voor elkaar?’. Dit thema staat centraal in de voorstelling over het levenseinde door theatergezelschap De Makkers uit Zwolle. De Makkers gaan in gesprek met zorgontvangers, zorgdragers en vrijwilligers van een hospice. Ook draaien ze een week als vrijwilliger mee. De opgehaalde persoonlijke verhalen en maaksessies met de deelnemers vormen de basis voor de voorstelling, waarvan de try-out op 22 november 2024 plaatsvindt op een nader te bepalen locatie in Zwolle. Het theatergezelschap kan voor de theatervoorstelling rekenen op € 5.000.

Elk kwartaal is het mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. Hoe dit werkt, vind je op de website van het Cultuurfonds.
Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 40 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 10 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11