Hiigo
Hiigo Foto: Eva Heijne

Lucky Fons III en Hiigo bij eerstge namen nieuwe editie Tankstation Festival

Algemeen

ZWOLLE - De eerste namen voor het Tankstation Festival zijn bekend! Dit jaar spelen onder andere Lucky Fonz III, Hiigo, Droom Dit, De Toegift en Famke op het festival voor avontuurlijke Nederlandstalige indiepop in Hedon! Na de eerste editie van het afgelopen jaar met diverse optredens van onder andere Wies slaan Hedon en de Zwolse band Hiigo opnieuw de handen ineen voor een tweede editie op zondag 15 december! De kaartverkoop is gestart via www.hedon-zwolle.nl

Tankstation Festival is hét Nederlandstalige alternatieve festival waar je even lekker bij kan tanken op de nieuwste, vetste en meest avontuurlijke muziek die ons land te bieden heeft. Na een succesvolle eerste editie slaan Hedon en de Zwolse band Hiigo de handen wederom ineen om de tweede editie in 2024 nóg grootser aan te pakken. Zonder de kern te verliezen: een voorliefde voor onze prachtige taal en de muziek en poëzie die daaruit voortgekomen is. De eerste serie met bevestigde namen is al veelbelovend: Lucky Fonz III, Hiigo, De Toegift, Droom Dit en Famke komen naar Zwolle.

Lucky Fonz III is een gedroomde gast op Tankstation, hij staat bekend als een van de meest geliefde zangers en tekstdichters in de Nederlandse taal. Zijn laatste album Hemellichamen werd o.a. door NRC uitgeroepen tot beste Nederlandse album van 2022. Een show van Lucky Fonz III is verhalend en onderhoudend, vol humor maar ook scherpe randjes. Naast naamgever is Hiigo ook zeker een publiekslieveling, de band scoorde een enorme hit met het nummer Tankstation en mag op hun eigen festival niet ontbreken. Ook Droom Dit en De Toegift hebben een grote schare aan liefhebbers en Famke staat bekend als een groot talent. 

Afbeelding

Gerard Meijeringh