Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Hijskranen in stelling gebracht voor plaatsing passerelle

Algemeen

ZWOLLE - De voorbereidingen voor de nieuwe voetgangersbrug op station Zwolle zijn in volle gang. De hele zondag is zowel aan de zuidzijde als aan de Westerlaan druk gewerkt aan de opbouw van twee grote mobiele hijskranen. Het zware materieel en opbouw trok gedurende de hele dag door veel bekijks.

Sinds donderdagavond liggen vier brugdelen klaar op de parkeerplaats van de IJsselhallen. Deze worden zondagavond rond 22.00 uur naar de Westerlaan gereden. Afhankelijk van de omstandigheden wordt het eerste brugdeel op maandag 29 april rond 12.00 uur op locatie ingehangen.

Aan de zuidzijde van het station is een uitzicht- en informatiepunt. Van maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei zijn er elke dag tussen 12.00 en 14.00 uur medewerkers van de gemeente Zwolle, ProRail en bouwer Dura Vermeer aanwezig om uitleg te geven over de Passerelle en de werkzaamheden. Het uitzichtpunt is tijdens deze periode dag en nacht toegankelijk.

Het is ook mogelijk om de busbrug vanaf maandag 29 april vanaf de kant van de Nieuwe Veerallee op te lopen vanwaar de werkzaamheden te bekijken zijn. Over ongeveer een jaar, medio 2025, kan iedereen over de brug lopen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding