Gouden Trio bezoekt Waanders In de Broeren!
Gouden Trio bezoekt Waanders In de Broeren! brugmedia.nl

Gouden Trio bezoekt Waanders In de Broeren!

· leestijd 1 minuut Cultuur

Jan Paul Schutten, Floor Rieder en Bibi Dumon Tak doen zaterdag 22 november Waanders In de Broeren aan.

In de twee weken voorafgaand aan het Sinterklaasfeest toeren Gouden Griffel-winnaars Jan Paul Schutten en Bibi Dumon Tak samen met Gouden Penseel-winnares Floor Rieder door het land. Aanstaande zaterdag doen ze onder andere Zwolle aan.

In een anderhalf durend bezoek vertellen Jan Paul en Floor over Het raadsel van alles wat leeft: wat heeft Jos Grootjes uit Driel gemeen met een haai? Of met de bacteriën in zijn sokken?
Daarnaast vertelt Bibi verhalen over haar vrijwilligerswerk bij de dierenambulance in Amsterdam ? waarover ze het boek We gingen achter hamsters aan schreef. De dierenambulance is bij elk bezoek aanwezig, met de ambulance en enkele vrijwilligers.

De tournee wordt op zaterdag 22 november om 11:00 uur afgetrapt bij Waanders In de Broeren.

Jan Paul Schutten won in oktober zijn tweede Gouden Griffel, dit keer voor zijn boek Het raadsel van alles wat leeft. Floor Rieder won voor haar illustraties in dit boek in september het Gouden Penseel 2014. Het raadsel van alles wat leeft was het eerste kinderboek dat zij illustreerde. Op 1 december verschijnt het door haar geïllustreerde boek Alice in Wonderland.

Bibi Dumon Tak won in 2012 de Gouden Griffel voor haar boek Winterdieren, na eerder al 5 keer een Zilveren Griffel te hebben gewonnen. We gingen achter hamsters aan is haar nieuwste boek, waarin ze vertelt over haar ervaringen als vrijwilliger bij de dierenambulance.

Meer informatie via: http://waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities/gouden-trio/