Afbeelding

De Zwolse harmonie geeft voorjaarsconcert

Cultuur


De Zwolse Harmonie geeft op vrijdag 19 mei aanstaande een voorjaarsconcert in de Zuiderhof. Onder leiding van dirigente Henrite Rusch staan verschillende muziekstukken op het programma. Het Zwols saxofoonorkest for saxes only, onder leiding van Gert Oosterwijk, verleent medewerking aan het concert.

Beide orkesten brengen mooie nummers ten gehore zoals Utopia van Jacob de Haan en Hindenburg van Michael Geisler, gebaseerd op de grootste Zeppeling die ooit is gebouwd. Het Zwols saxofoonorkest zal o.a. de Slavonic dance nr.8 van Antonin Dvorak en Georgia on my mind van Hoagy Carmichael ten gehore brengen. Daarnaast zullen er een aantal kinderen die momenteel AMV lessen volgen bij de Zwolse harmonie samen met het orkest het stuk ‘Muziek is cool, doe ook eens mee!’ spelen van Ivo Kouwenhoven.

Het concert vindt plaats in de Chr. Gereformeerde kerk de Zuiderhof, Troelstralaan 25 in Zwolle-Zuid en start om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten bedragen 5 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar betalen 3 euro. De kaarten kunnen aan de deur worden gekocht.

Jaarlijks geeft De Zwolse Harmonie drie tot vier concerten. Samen muziek maken en muzikaal uitgedaagd worden staan centraal. Maar plezier vinden de leden minstens zo belangrijk. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Kijk voor meer informatie op www.zwolseharmonie.nl.

Het Zwols saxofoonorkest ( FSO) is een orkest dat door en voor saxofonisten is opgericht. Het orkest geeft ongeveer 4 concerten per jaar. Kijk voor meer informatie op www.zwolssaxofoonorkest.nl