Afbeelding

Fraterhuis verplaatst gratis buitenfilm naar Park de Wezenlanden

· leestijd 1 minuut Cultuur

Na jarenlang succesvolle buitenfilms op diverse locaties in de Zwolse binnenstad te hebben vertoond, verhuist het Fraterhuis de grootse en gratis toegankelijke buitenfilm naar Park de Wezenlanden. Op zaterdag 25 augustus om 21.30 uur presenteert het Fraterhuis het romantische drama ‘The Guernsey Literary Society’ op het evenemententerrein. Op een eigen stoeltje of vanaf een kleedje; iedereen is welkom om te komen kijken naar het jaarlijkse cadeau van het Fraterhuis aan de bewoners van Zwolle.

The Guernsey Literary Society
Romantisch drama over een journaliste die besluit om te gaan schrijven over een boekenclub die op het eiland Guernsey is gevormd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij toeval komt Juliet Ashton, een jonge schrijfster uit Londen, in contact met een aantal bewoners van Guernsey die tijdens de oorlog een leesclub vormden. Er ontspint zich een levendige correspondentie tussen de schrijfster en eilanders. Juliet raakt gefascineerd door de verhalen en de kleurrijke karakters van de leden van het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap. Langzaam wordt duidelijk wat de eilandbewoners tijdens de oorlog hebben meegemaakt en hoe hun vriendschappen, saamhorigheid en onderlinge relaties tijdens de bezetting op de proef werden gesteld. Juliet besluit dan ook af te reizen naar Guernsey, een beslissing die haar leven voorgoed zal veranderen. Verfilming van de roman van Mary Ann Shaffer en Annie Barrows.

Directeur Boerhof: “Groots genieten”
Het Fraterhuis hoopt op een zwoele zomeravond. Want ze pakt dit jaar groter uit dan ooit met een groot filmscherm (15 meter) en een mobiele 4K projectie unit vanuit Rotterdam. Directeur Henriëtte Boerhof: “Hoewel het professioneel en grootser dan ooit is, hopen we dat de filmliefhebbers echt kunnen genieten van de parksfeer in de buitenlucht. Voor ons ook de belangrijkste reden van de verhuizing vanuit de binnenstad naar het park.”

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 4 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 4 uur geleden