Afbeelding

Nieuw seizoen ArtEZ Chamber Music Sessions

· leestijd 1 minuut Cultuur

De succesvolle serie ArtEZ Chamber Music Sessions in Waanders in de Broeren gaat weer van start. Vanaf dinsdagavond 11 februari kunt u weer genieten van bijzondere optredens door klassieke studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

De ArtEZ Chamber Music Sessions is een serie van zeven concerten, waarbij studenten van het ArtEZ Conservatorium in samenspelverband laten horen waar ze dit schooljaar aan hebben gewerkt. De ensembles zijn vanaf het begin van het schooljaar intensief gecoacht door professionele musici; het niveau ligt dus hoog!

In de prachtige entourage van boekhandel Waanders in de Broeren treden elke avond zo’n zeven ensembles op in sterk uiteenlopende bezettingen: van harpduo tot pianokwintet, van slagwerkgroep tot fluitensemble. U zult muziek tegenkomen van grote, bekende namen zoals Beethoven, Brahms en Mozart, maar ook moderne componisten zoals Takemitsu, Piazzola of zelfs eigen composities van studenten komen langs.

Op naar The Best Of

Deelname aan de ArtEZ Chamber Music Sessions is niet voor niets, want tijdens de Sessions strijden de ArtEZ-ensembles om een plek in de grote finale: ‘The Best Of’ op 19 mei. Een professionele jury selecteert de beste ensembles uit de 40 deelnemende ensembles voor een plek in dit spannende slotconcert, waar prijzen te winnen zijn. Te denken valt aan radio-optredens en concerten. Ook kan het publiek tijdens dit concert een stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Kortom: nodig uw vrienden en familie uit en kom luisteren naar de ArtEZ Chamber Music Sessions, telkens op dinsdagavond 19:00 uur in boekhandel Waanders in de Broeren!

De precieze concertdata en -programma’s zijn te vinden op www.artez.nl/agenda. Alle concerten zijn gratis toegankelijk, de zaal is open vanaf 18:30 uur en de koffiebar is open voor koffie en thee. De concerten duren tot ongeveer 21:00 uur.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11