Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolse regeling voor culturele vernieuwing en innovatie gaat weer open

Cultuur

ZWOLLE - In een tijd waarin creativiteit en innovatie volgens haar relevanter zijn dan ooit, is Stadkamer blij om te melden dat de gemeente Zwolle weer geld beschikbaar heeft gesteld voor de regeling ArtPitch038.

Professionele culturele makers kunnen tot 1 juni creatieve en vernieuwende plannen indienen bij Stadkamer en kans maken op een pitchplek. Er is op de pitchavond op 8 juli bij Stadkamer in totaal ruimte voor twintig pitchers. Samen bepalen zij tijdens de pitchavond hoe de Zwolse subsidie van 72.000 euro wordt verdeeld over de meest vernieuwende ideeën.

Papierwerk

ArtPitch038 is een initiatief van de gemeente Zwolle om experiment en innovatie in de Zwolse culturele sector te stimuleren. Stadkamer geeft uitvoering aan dit initiatief. Bijzonder aan ArtPitch038 is dat deze regeling zo is opgesteld dat ook culturele makers die minder ervaring hebben met subsidies aanvragen kunnen deelnemen. In plaats van het vaak uitvoerige papierwerk bij subsidieregelingen, pitchen de deelnemers namelijk hun plan voor subsidiëring aan elkaar. Op deze manier bepaalt de culturele sector zelf waar de stad Zwolle de meeste behoefte aan heeft op het gebied van culturele innovatie.

Wie het leuk lijkt om mee te doen of wie een maker kent die nog een vernieuwend plan op de plank heeft liggen, kijkt op stadkamer.nl/artpitch038 en kan zich daar ook aanmelden.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27