Afbeelding
Foto: Eigen foto

Bente van The Voice Kids speelt mee met Vuurvogel Versoepelingsconcert

Cultuur

ZWOLLE – Het Vuurvogel jeugdorkest laat na een lockdown van anderhalf jaar weer live van zich horen. Op zaterdag 3 juli geeft het orkest twee concerten in de Plantagekerk in Zwolle met solistische medewerking van Bente van der Steeg, bekend van The Voice Kids. 

Het laatste concert van het orkest was ook in de Plantagekerk. Samen met schoolkoor Meander Vocaal speelde het op 13 februari 2020 de laatste noten voor publiek. “Des te feestelijker is het om nu, na bijna anderhalf jaar, op dezelfde plek de draad weer op te pakken”, aldus dirigent Albert Dam.

Jurystoelen

Om het concert een extra feestelijk tintje te geven, zocht hij contact met Adriaan Stoet, viooldocent van Bente van der Steeg uit Genemuiden. Bente (13 jaar) wist met haar vioolspel de jurystoelen te laten draaien nog voordat ze een noot had gezongen. Met de combinatie van haar viool en zang is Bente inmiddels bekend geworden bij het publiek en wist daarmee door te dringen tot de halve finale van de laatste editie van The Voice Kids.

Kaarten

Het ‘Vuurvogel Versoepelingsconcert’ begint op zaterdag 3 juli om 15.00 uur en om 17.00 uur. Een half uur voor aanvang is de Plantagekerk open voor publiek. Er zijn nog beperkt kaarten beschikbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/versoepeling. Zie voor meer informatie www.vuurvogeljeugdorkest.nl.