Afbeelding
Foto: Martien Hovestad

Bertolf en Van Velzen maken Valentijnsclip met jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel

Algemeen

ZWOLLE - Bertolf Lentink en Roel van Velzen zijn de solisten in de nieuwe videoclip van het Vuurvogel Jeugdorkest. De première van de videoclip is op maandag 8 februari via de social mediakanalen van het jeugdsymfonieorkest.

Dirigent Albert Dam heeft het vrolijke Beatle-nummer ‘I want to hold your hand’ voorzien van een orkestrale jas en een flower-power videoclip. Alle jeugdige musici van het negentigkoppige symfonieorkest hebben thuis hun partij opgenomen. Dirigent Dam benaderde stadgenoot Bertolf of hij wilde meewerken aan dit nummer, dat het huidige gevoel van veel Nederlanders precies weergeeft. “Daarnaast is dit Beatle-nummer natuurlijk het perfecte liefdesliedje in de aanloop naar Valentijnsdag”, aldus Dam.

Concert

Omdat Bertolf al een unplugged versie met Roel van Velzen had liggen, schiep dit de mogelijkheid voor deze samenstelling. Het laatste live concert van het Zwolse jeugdorkest is bijna een jaar geleden. Op Valentijnsavond 2020 gaf het orkest een klassiek concert met schoolkoor Meander Vocaal. Helaas heeft het orkest – zoals de meeste musici – daarna niet meer voor publiek kunnen optreden. Aan het begin van de eerste lockdown kreeg de Vuurvogel landelijke aandacht met hun videoclip ‘Stay@home’. Deze quarantainevideo werd onder andere opgepikt door NPO Radio 4 en Classic NL.