Afbeelding
Foto: Ben Vulkers

Kunstwerk de Boog komt na restauratie op een andere plek terug in Stadshagen

Cultuur

ZWOLLE - Het kunstwerk de Boog van Thom Puckey wordt gerestaureerd. Het kunstwerk aan het Twistvlietpad in Stadshagen raakte begin dit jaar ernstig beschadigd na een aanrijding door een kleine witte vrachtwagen. De restauratie van het kunstwerk en het terugplaatsen kost in totaal 56.097 euro. 

De boom van het kunstwerk kan gerestaureerd worden, de kleurrijke buizenkant is zodanig beschadigd en afgebrokkeld dat deze opnieuw wordt gemodelleerd en gegoten. Na de restauratie wordt het kunstwerk herplaatst. Naar verwachting gebeurt dat begin 2022. Om herhaling van een aanrijding te voorkomen, wordt het op het Klokkengieterpad geplaatst. Dit fietspad staat haaks op het Twitsvlietpad, in de buurt van de oorspronkelijke locatie. 

Serie

Het kunstobject is in 2006 gemaakt door Thom Puckey. Hij maakte voor Stadshagen een serie van drie kunstwerken: het Wiel, Cloud airplane en de Boog. Met het terugplaatsen van de Boog in de buurt van de oorspronkelijke plek blijft deze serie in tact. Puckey (1948) is een nationaal bekend beeldhouwer, installatie- en performacekunstenaar. Hij heeft zijn opleiding onder meer genoten aan het Royal College of Art in Londen. Puckey was als docent verbonden aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Restauratie

Het Waarborgfonds betaalt het merendeel van de kosten; de gemeente Zwolle draagt zelf 11.722 euro bij. Na de aanrijding is aangifte gedaan bij de politie. De dader is tot op heden onbekend. 

Zie voor meer informatie over de beelden www.beelden.zwolle.nl

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54