Afbeelding
Pedro Sluiter (archief)

Theater de Spiegel staat met Pasen in het teken van Wielerfestival

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Theater de Spiegel staat op zondag 17 april (eerste Paasdag) 2022 in het teken van een groots Wielerfestival. Alle wielerliefhebbers zijn welkom en kunnen genieten van alles wat met wielrennen te maken heeft. 

In de ochtend staan er drie verschillende tochten op het programma en in de middag is er de mogelijkheid om de wielerklassieker Parijs – Roubaix op een groot scherm te zien. Deze uitzending vindt plaats in de Mateboerzaal en Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam brengen hierbij live verslag uit. (podcast In het Wiel). 

Bekenden

Henk Zuidema, eigenaar van Mechanieker Zwolle, en Alex van de Vosse organiseren dit Wielerfestival Zwolle. Zwolse theaters is partner en ondersteunt dit festival. Zowel Henk als Alex zijn geen onbekenden in de wielersport. Henk Zuidema reisde jarenlang met verschillende internationale ploegen over de wereld en Alex is ook al jaren actief in de wielersport; in zijn jonge jaren als renner en tegenwoordig als racecoach bij BEAT Cycling.

Activiteiten

Dit groots opgezette Wielerfestival bevat verschillende activiteiten voor wielerliefhebbers. De opzet van het festival is ‘modulair’ dus deelnemers bepalen zelf aan welke onderdelen zij deelnemen. De dag begint met een gezond ontbijt, waarna er drie tochten op het programma staan; een kesseintocht door Salland, een gravelride en een retro tocht. Bij terugkomst is er een pastabuffet en zijn er diverse stands en clinics voor de échte wielrenner. Het allerleukst is natuurlijk om de wielerklassieker Parijs – Roubaix samen met andere wielerliefhebbers vanuit een rode pluche theaterstoel te bekijken. Dit maakt het Wielerfestival Zwolle tot een uniek evenement. In de Mateboerzaal geven Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam op het podium live commentaar op deze prachtige koers.

Aanmelden

Meer informatie over het programma en inschrijven voor het Wielerfestival op 17 april in Theater de Spiegel kan vanaf 18 februari via www.wielerfestivalzwolle.nl. “Alex en Henk zijn in ieder geval achter de schermen druk bezig met de organisatie en hebben er veel zin in.”