Omgevingsvisie
Omgevingsvisie Gemeente Zwolle

Uitnodigingen van de gemeenteraad

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

De inwoners van Zwolle zijn uitgenodigd om mee te denken over hun stad. Wensen, ideeën en zelfs de dromen van de gemiddelde Zwollenaar kunnen ingeleverd worden bij de gemeenteraad. Dit heet nu directe democratie. De inwoner mee laten denken over de stad; dit is één van de mooiste zaken onder het kopje democratie. Eigenlijk zou meedenken over de politiek elke keer op de eerste plaats moeten komen. 

Lokale Plannen
In de lokale media ‘De Peperbus’ kon men lezen dat de gemeenteraad op vrijdag 25 juni de plannen van Zwolle op hoofdlijnen gaat bespreken. Hiervoor heeft de raad de Zwollenaren uitgenodigd om aan te geven wat nodig is. Met de ingebrachte opmerkingen kan de raad richting geven aan de plannen van de stad. Duidelijk hierbij is, dat de raad nog niet weet, hoeveel geld - en dus ruimte - er is om plannen uit te kunnen voeren. De inbreng van de inwoners hierbij is van groot belang. 

Omgevingsvisie
Maar de inwoners hebben het druk de komende tijd. In de lokale media ‘De Swollenaer’ heeft de gemeenteraad een oproep gedaan aan de Zwollenaren om mee te denken. Maandag 28 juni heeft de raad een inspraakmoment voor de inwoners van Zwolle over de Omgevingsvisie ‘Mijn Zwolle van morgen 2030’ georganiseerd.   
Deze visie is door het college aan de raad aangeboden om vast te stellen.
 

Met de Omgevingsvisie - een toekomstbeeld - wil de gemeente laten zien hoe Zwolle er over tien jaar er uit zou kúnnen zien. In dit toekomstbeeld wordt gesproken over de fysieke leefomgeving. En dat is alles wat we buiten kunnen zien en alles wat nodig is om te kunnen leven, wonen, werken, leren en te ontspannen.  

Het college wil met deze Omgevingsvisie richting, sturing en duidelijkheid geven hoe ze Zwolle wilt ontwikkelen. 

Tour de Zwolle 
Middels negen online bijeenkomsten, 122 zienswijzen en vele persoonlijke gesprekken met inwoners is de Omgevingsvisie tot stand gekomen. Zwollenaren, bedrijven en instellingen kunnen nog eenmaal hun op- of aanmerkingen aan de raad kenbaar maken. 

Voor de inwoners van Zwolle is het dus even diep ademhalen en meepraten op vrijdag 25 juni en maandag 28 juni. De kansen worden geboden, dus maak hier gebruik van. Gebruik maken van uw inspraakmomenten om aan te geven hoe u uw stad wil zien in de nabije en de wat verdere toekomst.
 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek