Irene Goede geeft online les
Irene Goede geeft online les Marijke ten Cate

Wanneer je tekent kijk je pas echt goed

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Twee Zwolse illustratoren Irene Goede en Marijke ten Cate hebben samen afgelopen jaren al meer dan 300 (kinder)boeken geillustreerd! Deze zomer zie je ze misschien wel zitten in en rond Zwolle met een schetsboek in de hand. Want beide tekenen ze ook graag buiten.

Al bijna 15 jaar werken ze op Atelier Koewegje aan de rand van de binnenstad. Dat is ook de plek waar TOPcursus illustratie is ontstaan.

Op Zaterdag 9 Oktober starten de twee illustratoren weer met een nieuwe cursus TOPklas illustratie. Dat is een online cursus die je volgt met een kleine groep. Op 5 zaterdagen werk je in de hele herfst en winter aan je eigen illustratie project. Irene en Marijke begeleiden je deze periode.  Ze geven tijdens de cursus lessen, demonstraties en coaching. De cursus is geschikt voor creatieve mensen die ervaring hebben met schilderen, tekenen of ontwerpen. Echte tekenbeesten en illustratieliefhebbers komen bij ons tot hun recht. Verschil in niveau maakt niet uit, want door het werken met kleine groepen is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding.  

Wie is Marijke ten Cate?

Je zult haar misschien kennen als illustrator van de Prentenbijbel. Bij veel ouders en kinderen en opa’s en oma’s gaat er wel een lichtje branden wanneer die kinderbijbel van het Nederlands Bijbelgenootschap  genoemd wordt. Ze werkt al meer dan 20 jaar als illustrator van kinderboeken. Ze houdt van de vrijheid die het buitenleven geeft. Regelmatig vind je haar buiten, lekker tekenen in de natuur of vanaf een terrasje in de stad. Ze werkt zelf al dertien jaar samen met Irene Goede op een gezellig atelier in de binnenstad van Zwolle. 

Wie is Irene Goede?

Al meer dan 25 jaar zit ze in het illustratievak. Voor nrc Handelsblad illustreerde ze een wekelijkse rubriek over dieren. In opdracht voor uitgeverijen voorzag ze ruim tweehonderd (kinder)boeken van illustraties. Haar persoonlijke fascinaties liggen bij natuur, dieren en duurzaamheid. Ze heeft veel oog voor details en dat komt in haar vak als illustrator ontzettend goed van pas. Tegen onze cursisten zeg ik altijd: ‘Ga maar eens buiten tekenen. Want wanneer je tekent kijk je pas echt goed om je heen. Dan kan zelfs een dode boomstam of een lelijke hijskraan nog interessante materie zijn om op papier te zetten.’

info https://topcursusillustratie.nl/

Marijke ten Cate op haar werkplek