Afbeelding

Zing mee met Henk Poort in Grootkoor Zwolle

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Samen zingen doet iets met je, ontspant en geeft energie. Zing mee in Grootkoor Zwolle!

In de maand september starten de uitgebreide koorrepetities van Grootkoor Zwolle. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op 9 december in de Dominicanenkerk in Zwolle. Solistische medewerking zal worden verleend door zanger HENK POORT met begeleiding van pianist Martin Zonnenberg.

Er zal de komende maanden vijf keer worden gerepeteerd o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren en op projectbasis zingen in een koor is nog steeds een geweldig succes. Inmiddels zijn de Grootkoren een begrip in Nederland. De behoefte aan samen zingen is groot en ondanks de coronastop zijn de dirigenten optimistisch over de toekomst. Zingen is niet alleen leuk, maar is ook goed voor onze gezondheid. Het verbindt en houdt je fit. “Na afloop van een koorrepetitie voelt men zich opgelucht en ontspannen. Zingen in een koor is ook een sociale activiteit. Je maakt deel uit van een groep en deelt dezelfde passie”, aldus Van der Mei.

Het Grootkoor Zwolle is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De koorrepetities zullen plaatsvinden op dinsdagavond 28 september, 19 oktober, 16 november, 7 december en een generale op 9 december. De repetities worden gehouden in de Plantagekerk, Ter Pelkwijkstraat 17 in Zwolle, van 19.15 tot 22.00 uur. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om ‘online’ te zingen. Samen met de dirigenten de partijen in te studeren werkt heel stimulerend. Daarbij worden ook nog zangtips gegeven waardoor je steeds vrijer gaat zingen in het Grootkoor.

Henk Poort

De Nederlandse opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in Les Misérables, The Phantom of the Opera en Anatevka. Twee jaar geleden maakte Henk Poort– samen met Floor Jansen – furore in het programma ‘Beste Zangers’. Hun versie van het duet uit The Phantom of the Opera maakte een diepe indruk. Henk Poort heeft een stem met een ongelofelijke power en hoogte om koud van te worden. Wat een stem en wat een uitstraling! Het kerstconcert zal plaatsvinden op 9 december in de Dominicanenkerk in Zwolle.

Dit bijzondere koorproject geeft zanglustigen de kans om op te treden in de prachtige Dominicanenkerk met Henk Poort, iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven. Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving, kunt u terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar zing@grootkoor.nl.

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.