Voorlezen aan ouderen nu ook dichtbij huis in Stadkamer Zuid

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Speciaal voor de oudere wijkbewoners organiseert Stadkamer vanaf oktober, op iedere eerste maandagochtend van de maand, voorleesactiviteiten dichtbij huis. Na een succesvolle opkomst bij ‘Zomerse verhalen en gedichten’ afgelopen zomer krijgt het voorlezen in de wijkvestiging Zuid nu een structureel karakter. Met de activiteiten wil Stadkamer oudere inwoners van Zwolle stimuleren om er in de eigen wijk op uit te gaan, samen te genieten van mooie verhalen. Deelname aan de activiteiten is gratis en kan door je aan te melden via de website van Stadkamer of door contact op te nemen met de wijkvestiging.

Oud-deelnemers van ‘Zomerse verhalen en gedichten’ zijn er enthousiast over dat de voorleesactiviteiten in Stadkamer Zuid een vervolg krijgen. Veel zelfstandige wonende ouderen hebben behoefte aan activiteiten in de buurt. Door maandelijks voorleesactiviteiten middenin de wijk te organiseren, voorziet Stadkamer in de behoefte van ouderen om erop uit te gaan, iets te ondernemen en mensen te ontmoeten.

Vanaf oktober wordt op iedere eerste maandagochtend van de maand voorgelezen door ervaren voorleesvrijwilliger Mariëlle Kemps. Iedereen die wil kan zich aanmelden en komen genieten van verhalen en gedichten in een wisselend thema. De activiteiten vinden plaats in de ochtend van 10.45 uur tot en met circa 12.00 uur en zijn inclusief koffie en thee. Naast het luisteren naar verhalen, is er ook genoeg tijd om met elkaar in gesprek te gaan. De voorgelezen verhalen nodigen daar zeker toe uit.

Op de website vind je meer informatie over de voorleesactiviteiten in Stadkamer Zuid. Hier kan je ook terecht om je aan te melden: www.stadkamer.nl/agenda. Aanmelden kan ook door (telefonisch) contact op te nemen met de wijkvestiging: 038 - 42 57 260. Er geldt vol = vol.