Afbeelding

Zing mee met het kerstconcert CRK VOICES

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

CRK Voices (Christelijk Regionaal Koor) met zangers uit de wijde omgeving van Kampen is hard bezig met de voorbereidingen van het kerstoratorium LOVE MADE A WAY.
Een compleet nieuw en spectaculair 40 minuten durend kerstoratorium van een de Amerikaanse componisten Mary MacDonald en Jay Rouse.

Dit werk zal het centrale deel worden in het kerstconcert wat gepland staat voor zaterdag 11 december 2021 in de Burgwalkerk te Kampen.

Naast dit werk staan er ook verschillende andere (kortere) werken geprogrammeerd waaronder nieuwe Nederlandstalige liederen als “Een toekomst vol van hoop” en andere.

Het koor dat onder leiding staat van Jan Quintus Zwart repeteert inmiddels weer volop; iedere dinsdagavond vanaf 19.45 in De Hoeksteen te IJsselmuiden.
Sinds maart 2020 konden er geen (of bijna geen) fysieke repetities gehouden worden. Wel waren er wekelijks online repetities waar met groot doorzettingsvermogen toch vele nieuwe liederen werden ingestudeerd. Dit veroorzaakte gelukkiger wijs een hechte onderlinge band en mede daardoor mocht het koor zich verheugen in zelfs nieuwe aanwas.

Nu de maatregelen, ook voor de koren, versoepeld zijn is fysiek samen zingen gelukkig weer mogelijk. Het blijkt nu echter ook dat zingen heel gezond is, bijzonder ook voor juist diegenen die revaliderend en herstellende zijn van covid. Het gebruik van luchtwegen en longen in combinatie met een diepe buikademhaling is heel werkzaam voor herstel. Zingen is naast gezond voor lijf en leden ook gezond voor een mentale houding. Het samen zingen is heilzaam voor de hersenen en daardoor de geestelijke gezondheid. Ook het samen delen van inhoudsvolle liederen is gezond voor een mens.

Redenen genoeg om een keuze te maken voor het zingen in groepsverband. Dan is de keuze voor CRK Voices een voor de hand liggende. Het koor biedt een open en goede sfeer waar men in juiste harmonie hard werkt naar een klankrijk resultaat.
Men kan lid worden of op projectbasis mee doen aan het geplande kerstconcert.
Naast de wekelijkse repetities zijn er van het geplande kerstoratorium professionele per stemgroep ingezongen oefenbestanden om je thuis goed voor te bereiden of verder te studeren.

Dat geeft als grote voordeel dat de repetities compact en niet langdradig zijn. Daarnaast het is ook heel gezellig om als groep samen te zijn en te werken aan een klinkend resultaat.

Het concert op zaterdag 11 december wordt gehouden in De Burgwal (de voormalige Burgwalkerk) te Kampen met medewerking van het Combo Jan Lenselink en een instrumentaal begeleidingsensemble.

Daarnaast staan er ook voor het volgende jaar alweer optredens gepland en is de agenda van CRK Voices goed gevuld tot optredens in Duitsland toe.
Voor meer informatie kan men terecht op de website van het koor www.crkvoices.nl
Belangstellende (aspirant leden of project leden) zijn van harte welkom vanaf 19.45 uur op de wekelijkse repetitie avonden in De Hoeksteen te IJsselmuiden.
Ook kunt u mailen naar info@crkvoices.nl of telefonisch contact via 06 5123 9157.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden