Vorig jaar zijn 1.572 pakken koffie aan de Zwolse Voedselbank geschonken.
Vorig jaar zijn 1.572 pakken koffie aan de Zwolse Voedselbank geschonken. Eigen foto

Douwe Egberts-actie voor Voedselbank Zwolle

Ingezonden

ZWOLLE - Lionsclub Zwollerkerspel zamelt ook dit jaar Douwe Egberts waardepunten in voor de Voedselbank Zwolle.

Op verschillende punten in Zwolle kunnen mensen hun zegels inleveren, DE verhoogt het aantal punten met 20 procent. De pakken koffie die dit oplevert gaan naar de Voedselbank.

Inleveren kan tot en met 31 december bij tiensupermarkten: Jumbo Veemarkt, Assendorp, Stadshagen en Sellekamp. Albert Heijn Stadshagen, Forelkolk, Diezerpoort, Dobbe en Zwolle Zuid. En Coop in Berkum.

“Tijd om nog even de keukenla te inspecteren wanneer je wilt bijdragen aan onze Voedselbank Zwolle”, zegt Geert Ensing van Lionsclub Zwollerkerspel. “Heb je nog Douwe Egberts waardepunten liggen van koffie of thee, doneer ze aan de Voedselbank. Ruim 120 Lionsclubs in ons land zamelen waardepunten in en wisselen deze om in pakken koffie van 250 gram”.

Ongeveer driehonderd huishoudens in Zwolle en omgeving ontvangen pakketten van Voedselbank Zwolle. Zij zullen na de actie koffie in hun pakket aantreffen. Dit is bijzonder omdat koffie een duur product is en daardoor niet vaak in de pakketten te vinden is. Vorig jaar zijn er door deze actie 1.572 pakken koffie aan de Zwolse Voedselbank geschonken.

Lionsclub Zwollerkerspel is een van de twee Lionsclubs van Zwolle. Het is een serviceclub, wat betekent dat de leden met diverse initiatieven projecten in de samenleving steunen. Het is de derde keer dat LC Zwollerkerspel deze actie organiseert.