Insectenhotel in de Schellerdriehoek
Insectenhotel in de Schellerdriehoek Foto: Wouter Iedema

Informatiebord insectenhotel in Park Schellerdriehoek onthuld door kleuters

Ingezonden Ingezonden

ZWOLLE - De jongste kleuters van cbs de Ichthus hebben in de Schellerdriehoek het informatiebord van het insectenhotel te onthult én om spelenderwijs de natuur ontdekt.

Buurtimker Teake de Jong vertelde waarom insecten zo belangrijk zijn en wie er in het hotel willen wonen: metselbijen, hommels, oorwurmen, gaasvliegen en nog veel meer. De kinderen zochten naar bewoonde kamers in het hotel. Dat zijn de dichtgemetselde hokjes, weten ze nu.

Het insectenhotel, gemaakt door vrijwilligers, kwam mede tot stand door steun van het Oranjefonds. Het bord werd gesponsord door NME makelaar Marken Enserink van de gemeente. Zij deelde blossombs uit, kleurrijke ‘bloembommetjes’ met biologische bloemenzaadjes.

Ook wijkwethouder Michiel van Willigen, de nieuwe wijkbeheerder Zwolle-Zuid, John de Vries, en de nieuwe ROVA-voorman Zwolle-Zuid, Erwin Redder, waren aanwezig. Zij kregen een rondleiding met wetenswaardigheden over het park, zoals vlechtheggen, slootjes, een boomgaard, noten- en knotbomen, nèt als langs de IJssel. Speeltoestellen én spelaanleidingen voor alle kinderen om sàmen natuurlijk te spelen.

Na het verhaal van het Schellerdriehoekmannetje gingen de kinderen lós: klimmen over de boomstammen in het gras en over de sloot. Waterdiertjes vangen en bekijken.

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 9 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11