Locatietheater Ons Genoegen
Locatietheater Ons Genoegen Foto: R. Veldman

Ons Genoegen viert 80-jarig jubileum

Ingezonden Ingezonden

De Zwolse volkstuinvereniging bestaat dit jaar 80 jaar en dat werd gevierd met een eigen magazine en tweedaags theaterfestival. Jong en oud genoot vier dagen lang van de feestelijkheden van de oudste volkstuinvereniging van Zwolle.

Floriade bezoek en historisch magazine

De jubileum activiteiten begonnen donderdag met een gezamenlijk bezoek aan de Florida Expo in Almere. Op vrijdag werd het jubileum officieel geopend door wethouder Schuttenbelt met de ontvangst van het eerste magazine met daarin de geschiedenis van de vereniging en haar leden. Een prachtig uitgave vol foto’s waarin beschreven staat hoe de vereniging opgericht werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de meer recente geschiedenis wordt beschreven zoals de verhuizing naar het huidige complex aan de Schellerbergweg.

Locatietheater op de moestuin

Op zaterdag en zondag speelden Zwolse theatermakers voorstellingen op het complex van Ons Genoegen aan de Schellerbergweg. Theatermakers van onder ArtEZ maakten voorstellingen speciaal over volkstuinen en de volkstuinders van Ons Genoegen. Het leverde bijzonder locatietheater op met een mix van theater en moestuinieren. Voor de leden van Ons Genoegen was het een feest van herkenning en verwondering en gaf het jubileum een gouden randje.

Locatietheater Ons Genoegen
Locatietheater Ons Genoegen