Afbeelding
Erik-Jan Berends

Jager&Boer brengt eerlijk vlees naar de binnenstad

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nadat Zwolle het járen moesten stellen zonder, is er nu weer een slagerij in het centrum van de stad. Aan de Blijmarkt heeft Jager&Boer de deuren van haar Vleesboetiek geopend.

Jager&Boer staat voor wildbraad van de hoogste kwaliteit, het beste wat de natuur te bieden heeft. “Wildbraad mag met recht scharrelvlees worden genoemd. Het betreft hier immers vlees dat uitsluitend komt van wild dat een vrij leven heeft gehad in een puur natuurlijke habitat”, vertelt Lisa Koers van Jager&Boer. “Wildbraad is vrij van menselijke bemoeienis en bevat dus geen antibiotica of andere toevoegingen. Omdat wild kan snoepen van niet-biologische gewassen op een akker wordt het stempel ‘biologisch’ niet gegarandeerd bij wildbraad. Vlees van de jager wordt echter op een duurzame manier bejaagd waarbij faunabeheer altijd in ogenschouw wordt genomen. Al het geschoten wild komt uit eigen jachtvelden in Nederland en Duitsland. Van elk stuk zijn de betreffende afschotpapieren beschikbaar.”

De 2.0 slagerij van Jager&Boer biedt dus wildbraad als wild zwijn, ree en hert, maar ook biologisch varkensvlees, rundvlees uit Zwolle-Zuid en antibioticavrij scharrelkop van de boer plus een uitgebreid assortiment ambachtelijk bereide delicatessen zoals droge worsten, hammen, kaas en lokale zuivel. “Duurzaam, eerlijk, transparant en het voorkomen van verkwisting en circulaire economie zijn de sleutelwoorden voor wat we doen, hoe we eten en hoe we ons geld verdienen”, benadrukt Koers. “We hebben geprobeerd in dit concept elk sleutelwoord te laten terugkomen. Daarmee onderstrepen we onze transparantie. Wij maken in de winkel zichtbaar waar onze producten vandaan komen. Door zoveel mogelijk samen te werken met lokale boeren hebben we de keten verkort.”

Jager&Boer

Blijmarkt 11-13

8011 ND Zwolle

06-527 86 880

www.jagerenboer.nl

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden