"Deze liedjes raken letterlijk en figuurlijk een snaar."
"Deze liedjes raken letterlijk en figuurlijk een snaar." Foto: Hans van Eerbeek

‘Songs uit Top 2000 passen mooi in kerkdienst’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Terwijl op een zomerse zondagochtend de kerkzaal van de Open Kring in Stadshagen volstroomt, speelt de band Brand New wat nummers. Op deze zondag maken enkele kinderen uit groep 8 de sprong van de kinderkring naar de tieneractiviteiten. Een mooie gelegenheid voor de jongeren van Brand New om nummers te spelen uit de Top 2000, waarvan enkele songs uitgezocht door de kinderen. “We zijn blij met dit podium.”  

“Brand New bestaat uit jongeren die elkaar kennen uit de buurt, we zijn geen kerkband,” vertelt Marte Kloosterman, één van de leadzangeressen. “We mochten gebruik maken van een ruimte in het gebouw om te oefenen. We zijn blij dat we nu wat terug kunnen doen. En het is natuurlijk leuk om voor een wat grotere groep mensen te mogen optreden.” In de kerkdienst laat Brand New zes liedjes horen uit de Top 2000. 

Enthousiasme

Onder meer Morning has broken van Cat Stevens en I’ll be there for you van The Rembrandts worden met enthousiasme gespeeld door bandleden Bram, Judith, Marte, Menno, Mirjam, Thijs en Wieske. Voorganger dominee Cor Baljeu weet de teksten van de songs te verweven in zijn gebeden en overweging. Wanneer mensen vanuit de kerk naar voren lopen om een waxinelichtje aan te steken, speelt de band You’ll be in my heart van Phil Collins. Het duurt even voordat iedereen weer terug op zijn plek is. “Jullie hebben dit lied nu misschien wel langer gespeeld dan Phil Collins dat ooit heeft gedaan,” grapt de voorganger.

Welkom

Door het optreden van Brand New zijn ook anderen dan de vertrouwde kerkgangers gekomen. “We willen een open kerk zijn waar iedereen welkom is en graag een podium bieden aan jong talent in Stadshagen,” vertelt Baljeu na afloop. In de hal naast de kerkzaal wordt nog door tientallen mensen koffie of thee gedronken en nagepraat. Een vrouw van rond de veertig is enthousiast: “Songs uit Top 2000 passen verrassend mooi in een kerkdienst. Ze raken letterlijk en figuurlijk een snaar.”

Dit is een partnerbijdrage van de Protestantse Gemeente Zwolle. De Open Kring is één van haar zes wijkkerken. Ontdek de kerk op pknzwolle.nl/welkom

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden