Afbeelding

Column Papje

Rondje Swolle

Steeds vaker worden we geconfronteerd met plannen die worden gelanceerd in het kader van de klimaatdiscussie. Daar zitten wel heel bizarre suggesties bij. In Rotterdam wil de Partij voor de Dieren dat het ‘verspreiden van papiersnippers’ wordt verboden. Confetti dus.

De wethouder van Duurzaamheid daar heeft al een verbod aangekondigd van ballonnen. Populair bij het openen van winkels en kinderfeestjes. Als je dit soort berichten leest, rest er maar één conclusie: de geitenwollensokken slaan volledig door. In heel het land wordt gediscussieerd over vuurwerk, over de overlast door barbecueën en over geluidshinder.

“De fanatici willen dat we de kachel lager zetten en in een zwart-witfoto gaan wonen”, zei Premier Rutte deze week in een landelijk ochtendblad. In Zwolle was het zaterdag niet ‘zwart-wit’, maar gelukkig kleurrijk met veel muziek. En dat was pas het begin. Vanaf komende vrijdag draaien op de Turfmarkt weer de kermisattracties.

Op zondag 5 mei mooi te combineren met een bezoek aan het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden. Eén groot feest van Ilse de Lange tot De Jeugd van Tegenwoordig en talrijke andere artiesten. Een feest waarmee Zwolle elk jaar positief in de (landelijke) schijnwerpers staat. En zo gaat het de hele zomer door. Met rond Hemelvaartsdag Zwolle Unlimited en aan het eind van de vakantie de zomerkermis en het Straatfestival. Dus niet somberen maar feesten!

default
Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Voormalig Gymnasium Celeanum in Zwolle wordt plek van inclusiviteit Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Zwolse 1 mei-viering met een bijzonder roosje voor Jan Brinkman Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29