Afbeelding

'Over de Tong' stopt aan de Willemskade

Rondje Swolle

Restaurant Over de Tong, het paradepaardje van chef-kok Gerda Ronk en gastheer Dirk Huizinga, gaat stoppen met hun bedrijfsactiviteiten aan de Willemskade. Meer tijd voor familie, zo zegt gastheer Dirk over deze opzienbarende stap in beider levens. De exacte datum van bedrijfsbeëindiging staat nog niet vast maar een deadline van 1 juni volgend jaar is wel zeker. “Hangt allemaal af van een ingediende vergunningsaanvraag voor dit pand. De eigenaar wil van deze locatie een appartementencomplex met drie appartementen maken. Onze opzegtermijn bedraagt maximaal een jaar. Mocht de eigenaar eerder met zijn verbouwing beginnen, dan kunnen wij er ook eerder uit”, aldus Huizinga. Het horecastel woont nu nog boven de zaak. Inmiddels hebben zij andere woonruimte gevonden en Huizinga wil daar liever vandaag dan morgen heen. “Pracht locatie, in de stad, aan het water met aanlegsteiger. De boot die ik net gekocht heb, kan daar mooi liggen.” De naam Over de Tong blijft want Gerda’s passie voor koken krijgt een nieuwe vorm: private dining waarbij zij zowel in de eigen huiselijke kring als op locatie inzetbaar is om haar kookkunsten te etaleren. “Het heilige moeten hoeft voor ons niet meer maar Gerda’s passie voor koken kan ik haar uiteraard niet ontzeggen. Vandaar dat wij op het gebied van private dining en het geven van kookles iets willen doen.” Binnenkort op Rondje Swolle het hele verhaal.(PdJ)