Zomertoernooi voor Zwolse voetbalclubs
Zomertoernooi voor Zwolse voetbalclubs brugmedia.nl

Zomertoernooi voor Zwolse voetbalclubs

Sport

ZWOLLE ? Als voorbereiding op het voetbalseizoen gaat Dieze West een toernooi organiseren voor alle Zwolse voetbalclubs, een zomerse equivalent van het Jo van Marle-toernooi.

De zondageersteklasser heeft de uitnodigingen voor het zogenaamde Blauwvingertoernooi afgelopen week de deur uitgedaan. ?We gaan uit van minimaal vier ploegen om het door te laten gaan. Hopelijk doen ze allemaal mee?, zegt Hennie van Heerde van het bestuur van Dieze West, dat 8 en 15 augustus in gedachten heeft als speeldag(en). Net voor de start van de districtsbeker. ?We hopen de clubs ook te kunnen indelen op niveau. We willen het voor iedereen leuk houden. Het is ook bedoeld om elkaar nog wat beter te leren kennen. We eindigen met een barbecue en een stukje muziek.?

Dieze West veroverde afgelopen week de tweede periodetitel bij WVV met een 1-2 zege. Zondag won de ploeg met 0-9 bij hekkensluiter vv Steenwijk en daarmee behield het de voorsprong van vijf punten op SVBO.
Ulu Spor leed zondag een 2-5 nederlaag tegen De Gazelle. Eerder in de week had de vierdeklasser met 4-2 verloren van Koninklijke UD. Het staat daardoor nu op een directe degradatieplaats, maar heeft nog een wedstrijd in te halen.