Ruim tweehonderd renners in Jeugdronde van Zwolle

Sport

ZWOLLE- Ruim tweehonderd wielrenners strijden zaterdag 4 april in de Rabo Jeugdronde van Zwolle. Deze jaarlijkse wielerwedstrijd telt mee als selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. Aan de wedstrijd doen twaalf leden van de Zwolse Hanzerenners mee.

Het parcours wordt verreden op de parkeerterreinen van de Wijthemenerplas. Door de vele bochten geeft dit parcours veel spektakel. De deelnemers zijn tussen de acht en veertien jaar oud, en starten in zeven categorieën. De jongste wielrenners beginnen hun wedstrijd om 10 uur 's morgens. Naar verwachting finisht de oudste groep rond 16 uur.

Dikke Banden Race
Kinderen tussen zeven en twaalf jaar die wel snel zijn, maar nog niet op wielrennen zitten, kunnen ook een wedstrijd fietsen. Speciaal voor deze groep wordt de ?Rabo Dikke Banden Race' gehouden. Neem hiervoor je eigen fiets mee (geen wielrenfiets). Een helm is verplicht, deze is eventueel beschikbaar. Deze wedstrijd is in de pauze van de Jeugdronde van Zwolle, naar verwachting rond 12 uur.

Hanzerenners
De wedstrijd wordt georganiseerd door de wielervereniging De Hanzerenners in Zwolle. Deze vereniging is de enige met een aparte jeugdafdeling in de regio Zwolle. Vanaf de ingang van de zomertijd trainen de jongens en meisjes tussen de acht en veertien jaar op dinsdag- en donderdagavond op de Wijthemenerplas. Via de club zijn voor nieuwe leden ook racefietsen te huur. Meer informatie op www.hanzerenners.nl.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 7 uur geleden