Berkum favoriet voor bekertreffen met Go Ahead Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Berkum speelt dinsdagavond op eigen terrein in de achtste finales van de strijd om de Districtsbeker Oost tegen mede-eersteklasser Go Ahead Kampen.

?We zijn méér dan gemotiveerd. Als we verder komen wordt de kans groot dat we mee kunnen doen in de Amstel Cup, dat is natuurlijk een fantastisch vooruitzicht?, kijkt Berkum-coach Willem Brouwer vooruit. ?Het loopt de laatste weken weer uitstekend bij ons, dus deze wedstrijd is ook prima om de jongens scherp te houden.?

Go Ahead begon dit seizoen als één van de favorieten in de 1e Klasse D maar heeft het al tijden moeilijk. De ploeg van trainer Jan Korte staat nu elfde, een plek die aan het eind van de rit nacompetitie betekent. Afgelopen zaterdag ging het wel heel schlemielig mis voor de Kampenaren, die toen met 4-3 verloren bij Nunspeet. Go Ahead stond na een kwartier met 2-0 achter, maar boog dat door drie goals van Jurrian Zandbergen om tot 2-3. Nunspeet maakte in de 89ste minuut gelijk en in blessuretijd ging het helemaal mis.

In het bekertoernooi is het dit seizoen echter een ander verhaal. In de tweede ronde had Go Ahead nog moeite met tweedeklasser Unicum, dat pas na strafschoppen werd uitgeschakeld, maar daarna zorgden de Kampenaren voor een daverende verrassing door topklasser HSC '21 met 3-2 uit het bekertoernooi te knikkeren. Ook daarbij was de geslepen spits Zandbergen weer van grote waarde met twee goals, waarvan hij de laatste (en beslissende) vier minuten voor tijd in de kruising schoot.

Berkum won eerder dit seizoen voor de competitie in eigen huis met 4-0 van Go Ahead en draait, na een kort dipje rond de winterstop, nu weer soepel. De laatste drie duels werden met ruime cijfers gewonnen en na de 0-4 winst bij FC Horst van afgelopen zaterdag staan de Zwollenaren nu tweede op de ranglijst, twee punten achter koploper DOS '37. In het bekertoernooi zette de Zwolse eersteklasser onder meer de hoofdklassers Rohda Raalte en SDC Putten aan de kant, waarbij de laatste zelfs met een 6-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. Berkum lijkt dus weer helemaal in vorm, volgens trainer Brouwer zit de ?schwung' er weer in.

De wedstrijd bij de laatste zestien tussen Berkum en Go Ahead Kampen begint dinsdag om 20.00 uur en het gratis toegankelijke bekerduel op Sportpark De Vegtlust in Zwolle wordt geleid door scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Ommen.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 12 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 13 uur geleden