Afbeelding
Pedro Sluiter

NK Tafeltennis in Zwols ?Theater'

Sport

ZWOLLE - In het Landstede Sportcentrum, in Zwolle ook wel het ?Theater van de Sport' genoemd, werd dit weekeinde voor het  derde jaar op rij de NK Tafeltennis gespeeld. Voor Bas Hergelink was het een soort van thuiswedstrijd.

Op de plek waar Landstede Volleybal een week eerder de nationale beker veroverde, streden bijna zestig tafeltenniss(t)ers om de Nederlandse titels in het enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbelspel. De ?Zwolse' inbreng kwam van Bas Hergelink en Frank Hollak. Hergelink, geboren en getogen in Deventer, speelde voor Tafeltennis Zwolle in de Eredivisie en studeert aan het Center for Sports & Education in Zwolle. Hollak maake vorig seizoen nog deel uit van het team dat namens Tafeltennis Zwolle degradeerde uit de Eredivisie.

Hergelink, die deze week achttien jaar wordt, greep in het dubbelspel net naast een finaleplaats. Samen met Stellan Smid verloor hij in de halve eindstrijd met 3-1 van Nathan van der Lee/Cosmin Stan, hetzelfde duo dat Hollak en Matthias Sijtstra dwarszat in de eerste ronde en zondagmidag de titel pakte. In het enkelspel maakte Hergelink het lijstaanvoerder Laurens Tromer in de tweede ronde knap lastig, maar een stuntje bleef uit: 16-14, 7-11, 11-9, 11-4 en 11-7. Hollak verloor in de eerste ronde met 14-12, 11-6, 11-3, 4-11 en 11-3 van Van der Lee.