Zwolse handbalheren verliezen van zichzelf in duel tegen H.H.V. Donar

· leestijd 2 minuten Sport

Na het gelijkspel van vorige week op de koploper, hadden de heren een kleine boost gekregen. Gezien de vorige ontmoeting met H.H.V. Donar uitliep op een winst, was het niet onmogelijk om twee punten mee te nemen vanuit het Overijsselse Hengelo. Echter de hoop op een winst vervloog door een niet overtuigend spel wat uiteindelijk leidde tot een nederlaag van 23-20.

De heren waren redelijk goed begonnen met de wedstrijd. Beheerst en geduldig, echter de eerste paar pogingen om door te breken of de medespeler aan te spelen liep niet vlekkeloos. Toen kwam er een verlossend schot vanuit de tweede lijn en Rik Talens mocht tekenen voor de openingsscore. Na een paar minuten en aanvallen verder was de score zelfs opgelopen tot 1-4.

De voorsprong werd nog even behouden, maar Donar kon middels goed combinatiespel bijkomen en zelfs gelijk komen. Beide tegenstanders leken elkaars gelijken in deze fase. Tot drie maal toe was er sprake van gelijk spel (bij 6, 7 en uiteindelijk 8-8). Vanaf dit moment kreeg de Zwolse formatie het ineens wat moeilijker. Of Donar een schepje erboven op deed of dat Zwolle zich niet kon verweren bleef nog de vraag. In ieder geval begon Donar beetje bij beetje uit te lopen.

De verdediging van Zwolle wist niet goed om te gaan met het combinatiespel tussen de opbouwers en de cirkelloper. De cirkelloper wist zich zeer goed vrij te lopen, terwijl de verdediging in de luren werd gelegd door de inkomende opbouwspeler. Daarnaast slaagden de hoeken ook te scoren, in tegenstelling tot de hoekspelers van Zwolle.

Terwijl nieuwkomer Lesley Rigter zijn debuutscore mocht noteren, werd de vreugde helaas overmeesterd door teleurstelling om de tegendoelpunten. Zelfs in de laatste seconde werd op fenomenale wijze een vrije worp genomen door Donar. Het blok van SV Zwolle stond klaarblijkelijk niet goed en anticipeerde ook niet juist op de worp van de tegenstander, waardoor deze nog op de valreep de 14-9 als ruststand betekende.

Na de rust werd er iets anders verdedigd en geprobeerd de tweede lijn zo vroeg mogelijk op te vangen en van het doelgebied te houden. Dit weerhield de aanvallers er iets meer van om het combinatiespel met de cirkelloper goed uit te kunnen spelen. Helaas bleek hierdoor af en toe de eerste lijn van Donar te veel ruimte te krijgen en konden de hoekspelers een aantal malen het doel vinden.

Voornamelijk zat aanvallend gezien bij Zwolle de pit en creativiteit er niet goed in. Ook de koelbloedigheid en daadkracht miste om de aanvallen zorgvuldig af te ronden. Simpele combinaties of eigen teamgenoten opzoeken mislukte door slordig balverlies of kleine foutjes. De achterstand kon op een gegeven moment nog wel beperkt worden naar twee á drie verschil, maar helaas miste de Zwollenaren dit maal echt de pit, het vuur, om het tij te keren.

Hoewel de tweede helft, statistisch gezien, is gewonnen door SV Zwolle, is de te grote achterstand, opgelopen in de eerste helft, hiermee niet weggewerkt. Verslagen en teleurgesteld (met name in hunzelf) zijn de heren teruggekeerd naar Zwolle.

Deze week weer de moed herpakken en de schouders eronder.