Afbeelding

Wedstrijdzwemmers SWOL 1894 op jacht naar kampioenschap

· leestijd 1 minuut Sport

de Nationale Zwemcompetitie.
Per wedstrijd worden er in 5 verschillende leeftijdscategorieën (2x minioren, 1x junioren, 1x jeugd en een senioren categorie) een aantal afstanden gezwommen. Per afstand tellen de resultaten van de twee snelste zwemmers. Hun tijden worden omgezet in punten. De vereniging met de minste punten aan het eind van de competitie is de kampioen.

De zwemmers van Swol 1894 verdedigen dit weekend met succes de koppositie die ze in de eerste wedstrijd hebben weten te bemachtigen. Een onverwacht resultaat. Swol 1894 is pas 2 jaar geleden gepromoveerd naar de Nationale C klasse en afgelopen jaar was het eindresultaat een toen al zeer goede 11e plaats in een veld van 30 teams. Om niets aan het toeval over te laten, start het team deze dag met een gezamenlijke pastamaaltijd. ?Een echte zwemmers maaltijd, en tegelijkertijd een goed manier om het team in de juiste mindset te krijgen voor de wedstrijd?, volgens de trainers.

Het verrassende resultaat is volgens de hoofdtrainers Suzanne Polinder en Gerjan Geerligs wel te herleiden: ?we hebben in de afgelopen jaren een beleidsplan gehanteerd waarin zowel groei van aantal leden en geleidelijke groei van trainingsuren als basis gelden, dit werpt duidelijk zijn vruchten af? aldus Polinder. ?Maakt dat we nu werken met een talentvolle jonge lichting die zich met grote sprongen weet te verbeteren, met daarboven een gedreven senioren groep die zich kan meten met de top van Overijssel?, voegt Geerligs toe. ?Dat we landelijk ook zo goed mee kunnen doen, is een mooie bonus?.

Na 2 ronden van de Nationale Zwemcompetitie staat Swol 1894 1e, met een voorsprong van 90 punten. Tijdens de wedstrijd werden er door Gabrielle Bolk en Tristan Scholten op de 200 meter wisselslag ook nog 2 limieten gezwommen voor de NK jeugd en Junioren in Januari 2015.