Pedro Sluiter

PEC Zwolle onderuit in oefenduel

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft de oefenwedstrijd van FC Volendam met 1-3 verloren. In het IJsseldelta Stadion liet Ron Jans veel spelers van de tweede garnituur opdraven.

PEC begon nog wel redelijk aan het duel tegen de vorige werkgever van verdediger Maikel van der Werff, die overigens niet in actie kwam. Dit gold voor veel eerste elftal-spelers. Ben Rienstra speelde een helft, evenals Bram van Polen, Bart van Hintum en de van een blessure teruggekeerde Athanasios Karagounis en Kevin Begois. Laatstgenoemde verving Boy de Jong onder de lat en hoopt de strijd aan te gaan met Warner Hahn voor de positie van eerste doelman.

Na tien minuten spelen maakte Soufyan Moro er 1-0 van nadat Stef Nijland al een grote kans op de openingstreffer had gemist. Ludcinio Marengo raakte ondertussen de paal. De Jong had een engeltje op de lat/paal in dat eerste half uur, want Volendam raakte maarliefst vier keer het aluminium. Nijland miste nog een kans op de 2-0. Na de pauze profiteerde Volendam wel van de geboden ruimte en het gebrek aan scherpte bij PEC. Invaller Karel IJzerman veroorzaakte een strafschop die door Brandley Kuwas werd ingeschoten. Het dek was van de dam. Kort hierna, in de 71ste minuut, schoot Marengo de 1-2 binnen en in de slotfase werd het ook nog 1-3 door Bert Steltenpool na een goed uitgespeelde aanval.

Basisopstelling PEC Zwolle: Boy de Jong, Steven Fernandes Pereira, Delvechio Blackson, Kingsley Ehzibue, Ben Rienstra, Thomas Lam, Rick Dekker, Soufyan Moro, Wouter Marinus, Jody Lukoki, Stefan Nijland.