VV Berkum zet CSV Apeldoorn opzij

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - VV Berkum heeft het thuispubliek waar voor zijn geld gegeven door titelpretendent CSV Apeldoorn met een verdiende 4-2 nederlaag naar huis te sturen. Het aantrekkelijke duel, de derde zege op rij voor de Zwollenaren, werd al voor rust beslist en CSV was daarna niet in staat om nog voldoende tegengas te geven.

"We hebben de kansen nu eens afgemaakt en daarna konden we de marge goed vasthouden. We hebben keihard geknokt om aansluiting te krijgen bij de ploegen boven ons en dat is nu gelukt," aldus Berkum-coach Roeland ten Berge. Ook zijn CSV-collega John van Loen vond dat de winst voor de thuisclub verdiend was. "Elke uitval en overname van Berkum was levensgevaarlijk," aldus de ex-international.

Berkum, dat de geblesseerde Kees Dorgelo en de geschorste Jeffrey Pohowainjaan in de verdediging miste, kwam al na enkele minuten na een fraaie combinatie op voorsprong toen Chris van der Meulen vanaf links voorzette en Kassim Bizimana beheerst voor de 1-0 zorgde. Dat CSV niet naar Zwolle was gekomen om cadeaus uit te delen bleek daarna toen topscorer Jaap de Brouwer eerst naast mikte en vervolgens op de paal schoot in een fase waarin de Apeldoornse aanvallers vaak gevaarlijk door de Berkum-defensie sneden. Na minder dan een kwartier spelen was het echter de thuisclub die verder wegliep. Chris van der Meulen werd op pad gestuurd en hij scoorde beheerst de 2-0. CSV gaf onmiddellijk weerwoord: nog in dezelfde minuut schudde de snelle vleugelspits Modou Nijang zijn bewakers af en bracht hij zijn club terug tot 2-1. De Apeldoorners bleven echter veel balverlies lijden en dat verschafte de nodige kansen aan Berkum, dat in de 25e minuut verder afstand nam. Een goed genomen corner van Jesper Beunk werd door de meegekomen verdediger Dirk Muis al even fraai achter CSV-doelman Veeneman gekopt: 3-1. Nog in dezelfde minuut kwam Frank Hoolsema, opnieuw na pijnlijk mistasten van CSV-kant, in balbezit. De later tot `man of the match´ uitgeroepen Zwolse vleugelspits omspeelde enkele tegenstanders en rondde daarna bekwaam af, zodat Berkum binnen een half uur op een riante 4-1 voorsprong kwam. Ondanks enkele kansen voor beide ploegen bleef het daar ook tot het rustsignaal bij.

In de tweede helft drong CSV, gedwongen door de ruime achterstand, meer aan en liet Berkum zich wat terug zakken. Een hard afstandsschot van Nijang werd fraai onschadelijk gemaakt door Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis, die even later een fel schot door Jaap de Brouwer met een geweldige reflex uit het doel kon tikken. Een kwartier voor het einde was Bouwhuis echter kansloos toen de zoveelste CSV-aanval terecht kwam bij invaller Giel Thijssen die, net twee minuten in het veld, van afstand hard uithaalde en de 4-2 op het scorebord bracht. Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen zag in de slotfase, nadat de CSV-defensie opnieuw flink de fout in was gegaan, een hard schot nog via de paal naast gaan zodat er in de stand geen verandering meer kwam.

Dat zorgde er voor dat de Zwollenaren op de ranglijst van de Hoofklasse C weer wat afstand hebben genomen van de problemenzone, al is de stand vertekend door de verschillen in de aantallen gespeelde wedstrijden. Volgende week moet Berkum, weer in een thuiswedstrijd en ditmaal tegen Nunspeet, proberen de goede vorm van de laatste weken vast te houden.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 3 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 3 uur geleden