Groningen maatje te groot voor Zwolle

Sport

ZWOLLE - Het is Landstede Basketbal niet gelukt om opnieuw te stunten tegen koploper GasTerra Flames. Een maand geleden wonnen de Zwollenaren in het hol van de leeuw. In Martiniplaza werd het 57-64. In de tweede confrontatie tegen de Groningers verloor Landstede in het zeer sfeervolle Landstede Sportcentrum met 64-74.


Vooral in het eerste kwart liet Landstede de kans op een ruime voorsprong liggen tegen de het op een waakvlam spelende GasTerra Flames. De Noorderlingen gingen erg slordig met de kansen om. Ook in het tweede kwart was Zwolle aanvankelijk de bovenliggende partij. Maar langzaam werd toch het vuurtje opgepookt bij GasTerra Flames dat de eerste helft  afsloot met een 28-29 voorsprong.  In het derde kwart waren het bij Groningen vooral David Bell en Alex Wesley die het verschil maakten. Landstede probeerde het nog wel na de pauze, maar de Groningers waren net iets doeltreffender. Manager Adriaan van Bergen vond na afloop dat er best meer had ingezeten.
"Ik vond dat we wat te verkrampt en te slordig speelden. Zo goed vond ik Groningen niet. Hier was misschien meer te halen geweest."

Landstede Basketbal- GasTerra Flames 64-74 (13-9, 15-20,13-21, 23-24). Topscores Landstede: Cameron Wells, 14, Damon Huffman 13, Nikki Hulzebos 10, Kareem Maddox 10.