Kickboksgala van Tabonon in het Anker

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Sportschool Tabonon houdt op zondag 13 december aanstaande in samenwerking met vechtsportbedrijf RINGS een gala dat voldoet aan alle voorwaarden van NOC*NSF. Vechtsportevenementen zijn tegenwoordig namelijk gebonden aan strikte regelgeving. Het gala, waar zowel kickboks- als MMA partijen op het programma staan, wordt gehouden in het Anker in Westenholte. Onder de vechters vele Zwollenaren..


Hanieh Kamran, eigenaresse van sportschool Tabonon en docent lichamelijke opvoeding is niet over een nacht ijs gegaan bij het organiseren van het kickboksgala. Als geen ander weet zij dat deze sport de laatste tijd onder een vergrootglas heeft gelegen van de overheid. Maar nu de nieuwe regelgeving is vastgesteld durft zij het initiatief te nemen voor een evenement. Kamran: “Het gala dat wij organiseren moet een visitekaartje voor onze sportschool worden. Daarom ben ik een samenwerking aan gegaan met RINGS, een bedrijf dat door het gehele land met succes deze vechtsportgala’s organiseert. Het verloop van het gala wordt bepaald door de sportscholen en vechters die deelnemen aan het evenement en daarom zijn wij secuur te werk gegaan bij het versturen van de uitnodigingen."


Met veertien vechters uit Zwolle op het programma kunnen de thuisvechters rekenen op de steun van het publiek. Een groot deel van de vechters maakt het debuut in de ring en dat maakt het allemaal extra spannend. In de ring moeten zij het helemaal zelf zien te klaren. Hanieh Kamran is vol vertrouwen over haar vechters: “Deze sport kent in feite geen verliezers. Het maken van een gevecht voor een groot publiek is al een overwinning op zich." Er zijn zowel MMA- als kickbokspartijen op verschillende niveaus.


Mensen die aanwezig willen zijn bij dit evenement wordt aangeraden snel kaarten te kopen. Sporthal het Anker heeft maar een beperkte capaciteit. Naast de normale entreekaarten, is het mogelijk de verrichtingen in de ring van heel dichtbij volgen op de luxe plaatsen (Silver Seats) of een VIP-tafel nemen met volledige verzorging met hapjes en drankjes. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Tabonon aan de Floresstrraat 2.

 

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden