Afbeelding
Frank van Hienen

NTTB en Tafeltennis Zwolle 'zijn steeds beter op elkaar ingespeeld'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE ā€“ Bas Hergelink en Lisette van Es krijgen net iets meer aanmoedigingen dan de gemiddelde deelnemer aan het NK Tafeltennis, dat voor het vierde jaar op rij in het Landstede Sportcentrum wordt gehouden. Het duo schopt het van alle ā€˜Zwolseā€™ deelnemers het verst op de nationale titelstrijd.

Er lopen meer spelers rond met een Zwolse link, zoals Gerben Last, Sophie Lucardie en Jelle Bosman, maar als voormalig CSE-scholieren die bij Tafeltennis Zwolle speelden/spelen vormen ze met afstand het meest Zwolse duo. Hergelink haalde twee jaar geleden zijn VMBO-diploma op het CSE en Van Es vorig jaar. De grootste Zwolse inbreng aan dit toernooi komt echter vanuit de vereniging zelf. ā€œWe lopen hier met twintig vrijwilligers rond. Je herkent ze aan de groene truienā€, zegt Tafeltennis Zwolle-voorzitter Renzo Koops bij de ingang.

Als het even kan worden de verrichtingen van Hergelink en Van Es op de voet gevolgd. In het enkelspel verliest Hergelink in de eerste ronde en van Es in de tweede. Maar in het gemengddubbelspel grijpen ze maar net naast een finaleplaats, na een nederlaag tegen de latere winnaars Nathan van der Lee en Yana Timina. Ze komen met 2-1 in sets voor, maar verliezen uiteindelijk met 11-8 in de beslissende set. Jelle Bosman verslaat in het herenenkelspel Gerben Last in een onderonsje tussen oud-ploeggenoten van TT Zwolle, en sneuvelt in de tweede ronde.

Terwijl op zondag de dubbelspelfinales aan de gang zijn, en de zes speelvelden zijn omgeturnd tot twee, kijkt Koops tevreden toe. Het zit er bijna op. "Het is prima verlopen. We zijn steeds beter op elkaar ingespeeld", zegt hij over de samenwerking tussen de NTTB en TT Zwolle. Veel tijd was er vooraf niet nodig om de zaken op elkaar af te stemmen. "95 procent van alles, staat eigenlijk wel. Het gaat dan nog om details. Zoals de side-events. Doen we bijvoorbeeld volgend jaar weer iets met MJ tafeltennis?"

MJ staat voor Mark en Jeroen en zij hebben een bedrijf opgericht 'voor al uw tafeltennisactiviteiten'. Clinics, bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, maar ook activiteiten voor bejaarden. In een trainingshal naast de speelvelden kunnen kinderen, maar soms ook volwassenen, hun lol niet op met verschillende (para)tafeltennisspelletjes. "We worden ingehuurd door de NTTB om hier een tafeltennis-speeltuin neer te zetten", vertelt Mark Mulder. "Het is vooral voor jonge kinderen, vanaf groep vier, vijf. Zegmaar voor de broertjes en zusjes die meekomen."

Goed nieuws voor de tafeltennisliefhebbers in Zwolle en omstreken is dat het Landstede Sportcentrum tot en met 2019 gastheer is van de NK. De NTTB houdt van langdurige samenwerkingen. Van 2006 tot en met 2012 werd het NK gehouden in Eindhoven.

Relatietrainer en gevoelsmens Johnny Jansen is nog lang niet uitgewerkt bij PEC Zwolle Sport 7 uur geleden
Sertac Yilmaz blijft aan de bal tegen SEH.
Ulu Spor aanvaller Sertac Yilmaz wil titelwoord nog niet horen Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over film als start van een dialoog met Johanneke Dijkstra Algemeen 9 uur geleden