Afbeelding

Doelpuntenmachine naar Zwolsche Boys

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Met Lodewijk de Vries als opvallendste van een hele rits versterkingen is het duidelijk dat Zwolsche Boys volgend seizoen met niets minder genoegen neemt dan de titel in de vierde klasse.

De komst van twaalf spelers, veelal van andere Zwolse clubs, kan niet los worden gezien van het aanstellen van Jan Verheijen als trainer. De oud-prof van onder meer Feyenoord en PEC Zwolle heeft een groot netwerk en een status die veel spelers aanspreekt. Bovendien is het de intentie van zowel de club als Verheijen om een langdurige samenwerking aan te gaan. De club zet in op een nieuwe succesperiode, zoals het eerder beleefde onder trainer John Beijen (2008-2013). De club stoomde toen op van de vierde naar de tweede klasse om vervolgens weer te degraderen naar de derde klasse, waar Beijen in zijn laatste seizoen weer kampioen werd en de club dus als tweedeklasser achterliet. Met het vertrek van de trainer en meerdere spelers was die status niet lang houdbaar. Zwolsche Boys degradeerde twee seizoenen op rij en speelde de afgelopen twee seizoenen in de kelder van het amateurvoetbal. De prestaties in de vierde klasse vielen niet mee.

De ambities om zo snel mogelijk uit de kelder te klimmen zijn met de volgende aanwinsten danig kracht bijgezet. Achtereenvolgens: Tim Woudsma (Lemele), Sven Ester (Avereest), Eugene Webb (HFC Storica), Melvin Hofman (SV Zwolle), doelman Nick Bouwman (zonder club), Maikel Kroes, Maartje Berginia, Tom Cuijpers en Leroy van Aerle (EDON), Lorenzo Lubbers, Edson Matatula (HFC Storica) en ‘last but not least’ Lodewijk de Vries.

.

De 35-jarige spits kende een roerig seizoen met Dieze West in de hoofdklasse. Na een conflict met trainer Michel van Oostrum kondigde hij zijn afscheid aan, om na het vertrek van de trainer bij Dieze West terug te keren in de selectie. Halverwege het seizoen gaf De Vries aan zijn heil elders te willen zoeken. De oud-speler van FC Zwolle, die bij elke amateurclub waar hij speelde aan de lopende band scoorde, werd met meerdere clubs in verband gebracht. De doelpuntenmachine wil nog één seizoen op volle toeren draaien. ‘’Nog dertien treffers en dan heb ik 250 doelpunten in de competitie. En we hopen natuurlijk kampioen te worden”, aldus De Vries.