Afbeelding
Pedro Sluiter

Zwols tennistalent Van Emst grijpt naast finaleplaats op NJK

· leestijd 1 minuut Sport

HILVERSUM - Sarah van Emst kijkt terug op een geweldige week na het bereiken van de halve finales op de Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) in Hilversum.

In de laagste leeftijdscategorie (tot en met twaalf jaar), moest de Zwolse bij de laatste vier haar meerdere erkennen in Florentine Dekkers, met 6-2, 6-4. ā€œOp 4-4 stond ik voor en had ik de game kunnen winnen, maar zij brak mij en serveerde het toen uit.ā€ Desalniettemin een prima prestatie van de elfjarige Van Emst, die ook in het dubbelspel de halve finales bereikte. De kleine Van Emst moet het hebben van haar vastheid en snelheid. Daardoor wint ze veelvuldig van (oudere) speelsters die veel harder slaan.

Van Emst verloor eerder dit jaar van de latere kampioen (Joelle Steur) op de nationale indoorkampioenschappen (NOJK), in de kwartfinales. Als Van Emst in Zwolle speelt, doet ze dat vrijwel altijd tegen veel oudere speelsters, die ze ook vrijwel altijd verslaat. Zo won Van Emst dit jaar het damesenkelspel 5 en 6 op het YourHosting Peperbustoernooi van ZLTB.

Voor een andere Zwollenaar en tevens lid van TC ā€˜91 Stadshagen, Wisse Jonker, eindigde de NJK in de tweede ronde van het enkelspel bij de zeventien- en achttienjarigen. Jonker (17) verloor van Ć©Ć©n van de kanshebbers op de titel, Michiel de Krom. Het werd 6-1, 6-1. Ook in het dubbelspel zat De Krom hem dwars. Jonker en Stijn Slump verloren in de halve finales/tweede ronde van De Krom en Stevens met 6-3, 6-2.