Bluefingers Ultimate vieren de zomer

· leestijd 1 minuut Sport

De zomer staat voor de leden van Bluefingers Ultimate gewoon in het teken van hun sport, Ultimate Frisbee. De leden zijn op verschillende gebieden actief.

Afgelopen weekend vond de jubileumeditie van The Blues plaats. De vijfde editie was weer een sportief succes met 50 deelnemers uit onder andere Amerika, Spanje, Duitsland en Oekraïne. Het jaarlijkse frisbeetoernooi voor ervaren frisbee spelers wordt gespeeld op gras maar ook op de beachvelden van sportpark de Pelikaan.

De hele zomer wordt er ook getraind in het Wezenlandenpark. Elke dinsdagavond op het grote veld zijn de Bluefingers actief en is er de mogelijkheid voor Zwollenaren om kennis te maken met Ultimate Frisbee.

Bluefinger Maurice van der Reest was deze zomer als speler mee met het Nederlands jeugdteam onder de 20 jaar. In Polen is het WK voor junioren gespeeld. Met wedstrijden tegen onder andere grootmacht Amerika een leerzaam toernooi. Het jonge en onervaren team wist tegen de verwachtingen in een 14de plaats van de 29 te bemachtigen. Maurice is betrokken geweest bij de meerdere punten en heeft zijn visitekaartje goed afgegeven.

Als afsluiting van het zomerseizoen organiseren Bluefingers Ultimate de City League. Een toernooi voor mensen uit Zwolle en omstreken met als doel om kennis te maken met de Ultimate Frisbee sport. Op dinsdagavonden 13, 20 en 27 september wordt er van 19.30 tot 21.30uur een toernooi gespeeld op sportpark de Marslanden. De eerste avond word de basis van het frisbeespel uitgelegd, waarna de volgende twee avonden gestreden zal worden om De Blauwvingerbokaal. Je kan je als individu inschrijven of als team. Deelname kost €8,- Meer info op www.cityleague.nl of op www.bluefingersultimate.nl

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden