DETO-Berkum (Ali Pour Asli probeert tegenstander van de bal te krijgen)
DETO-Berkum (Ali Pour Asli probeert tegenstander van de bal te krijgen) Rainer Fröhlich

Berkum is erop gebrand om wat recht te zetten tegen SVZW

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Berkum ontvangt zaterdag SVZW in de topwedstrijd van de eerste klasse D. De Zwollenaren voeren de ranglijst aan maar hebben slechts één puntje meer dan SVZW, dat nu derde staat met evenveel punten als het naar boven ‘geslopen’ WHC.

"Het is natuurlijk een mooi affiche, want SVZW heeft een heel sterke ploeg en wij doen het tot nu toe ook goed", zegt Berkum-verdediger Jasper Bremmer. "Afgelopen week was het wat minder, maar het is niet realistisch om te denken dat het élke keer zo loopt als in de eerste wedstrijden.Het is mooi dat we toch een punt pakten toen het wat minder ging, dat is in het verleden wel eens anders geweest."

Gedegradeerd uit hoofdklasse
SVZW kende vorig jaar, ondanks een sterke selectie, een zwaar tegenvallend seizoen waarin de Tukkers degradeerden uit de Hoofdklasse C. Aan het einde van de rit bleek nacompetitie nodig om het vege lijf te redden. Daarin werd in eerste instantie nog afgerekend met Berkum, dat in Wierden met 4-1 onderuit ging, maar daarna vloog SVZW er tóch nog uit en dat kwam hard aan bij Twentenaren.

Een treetje lager begon de selectie van trainer Erik Assink dit seizoen goed, want SVZW won de eerste vier wedstrijden in 1D. Vorige week leed SVZW in Wierden echter een pijnlijke nederlaag, toen het in eigen huis met 1-3 werd verrast door de sterke debutant DUNO.

Niet elke week raak
Na een serie van vier achtereenvolgende overwinningen speelde Berkum afgelopen zaterdag met 0-0 gelijk bij DETO Twenterand. Gezien het spelbeeld mocht de ploeg van trainer Arno Hoekstra niet ontevreden zijn met die remise, want DETO was zeker vóór rust de bovenliggende ploeg. Berkum-keeper Dominic van Hoof hield zijn ploeg op de been en voorin creëerden de Zwollenaren weinig.

In de tweede helft kreeg Berkum meer grip op de wedstrijd en werd er, met de nodige moeite, toch nog één puntje over de streep getrokken. "Zo’n wedstrijd is goed voor het leerproces van ons team. Iedereen bij ons is er nu op gebrand om tegen SVZW wat recht te zetten en de drie punten te pakken. We kijken er naar uit", verzekert Berkum-middenvelder Mehran Ali Pour Asli (foto).

De Zwollenaren beseffen dus dat er zaterdag niet opnieuw punten ingeleverd mogen worden, want ook concurrent WHC zal daar zeer waarschijnlijk onmiddellijk van profiteren. De topper Berkum-SVZW wordt geleid door scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen, die op Sportpark De Vegtlust in Zwolle om 14.30 uur af laat trappen.