Marciana Bosveld (in het blauw)

Karateka's Mossel-Boot sterk in Amsterdam

ZWOLLE ā€“ Op de eerste editie van de Amsterdam Cup, een internationaal toernooi , vielen meerdere karateka's van de Zwolse karateclub Mossel-Boot in de prijzen. Maar liefst 550 deelnemers uit negentien landen namen deel en zorgden voor een hoog niveau.

Marciana Bosveld pakte overtuigend de titel bij de meisjes 14-15 jaar tot 50 kilo. Ze won tegen uitsluitend internationale tegenstandsters, wat haar titel nog meer glans gaf. Na drie winstpartijen in de voorrondes, (4-1, 1-0 en 4-2) won ze de finale met 2-0 van Manon Jadoul uit Belgiƫ. Bosveld is in vorm; vorige week werd ze al derde op de Open Luxemburgse kampioenschappen.

Haar broertje Chevaro Bosveld leek goed op weg om deze prestatie te evenaren. Hij stuitte in de finale, bij de jongens 10-11 jaar boven 42 kilo, echter op Davy Mfuu uit Frankrijk en verloor met miniem verschil: 3-4.

Ozan Arslan, Dylan van Moerkerk en Selcuk Celik pakten daarna een bronzen medaille in hun klasse. Zij verloren in de halve finale en wonnen daarna de strijd om de derde plek. Verder waren er zes vierde plaatsen voor de Zwollenaren, waarmee ze lieten zien dat het niveau van de club in de breedte heel hoog is. Lois en Luna Helbers, Robin van Zomeren, Merel Landman, Tom Helbers en Mert Tasdan kwamen net te kort voor een podiumplaats.

De coaches Henk Sporkslede, Danny van Moerkerk, Hans Nijzingh, Debora Hasselt en Wim Mossel konden terugkijken op een geslaagd toernooi.