Afbeelding
Hans Smit (archief)

Zwolse badmintonclubs SVI, Hanze '83 en BC De Zwollenaar gaan fuseren

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – De badmintonclubs SVI, Hanze’83 en De Zwollenaar gaan per september 2018 fuseren. Daarmee krijgt Zwolle-Zuid een veelzijdige badmintonvereniging met ruim 150 leden. Na de samensmelting telt Zwolle twee grote badmintonclubs: de Zwolsche Badminton Club (ZBC) en de fusievereniging, die voor iedereen toegankelijk is maar zich concentreert op het zuidelijke stadsdeel.

Zowel jeugdleden als volwassenen en senioren kunnen vanaf september trainen en badmintonnen op hun eigen niveau. Er is alle ruimte voor jonge en oudere (beginnende) recreanten en (gevorderde) competitiespelers. Voor een fusie is gekozen omdat de afzonderlijke verenigingen te klein dreigden te worden om financieel gezond zelfstandig verder te gaan. Er is nog geen naam bekend voor de nieuwe organisatie.

SportService Zwolle begeleidt de drie vereniging met het stapsgewijs komen tot een fusie. Komend sportseizoen wordt er al op alle niveaus zeer intensief samengewerkt op twee locaties in Zwolle-Zuid: sporthal Gerenlanden (met 4 banen, op maandag) en de On Campus-sporthal van hogeschool Windesheim (met 9 banen, op woensdag en vrijdag). De Zwollenaar stopt per september 2017 met spelen in de WRZV-hal.

De besturen van SVI, Hanze’83 en De Zwollenaar hebben van de nood een deugd gemaakt. De overcapaciteit in de On Campus-hal verdwijnt nu De Zwollenaar en SVI ook gebruik gaan maken van deze zaal. Alle drie de clubs hanteren als basiscontributie, inclusief trainingen, voor volwassenen een tarief van 200 euro per jaar. Voor de jeugd bedraagt de basisbijdrage 160 euro per jaar.

BC De Zwollenaar is ook al een fusieclub. De vereniging werd in 2013 opgericht toen de badmintonclubs AAlanden en Netwerk samen gingen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 3 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden